Ple municipal

L’Ajuntament de Vilafranca aplicarà el romanent de tresoreria per seguir urbanitzant la llosa de la via

Aquest projecte té un cost d’uns 2,3 milions d’euros i l’equip de govern sociovergent confia en què es pugui iniciar abans de la propera tardor

L’Ajuntament de Vilafranca aplicarà el romanent de tresoreria per seguir urbanitzant la llosa de la via. Roger Vives

L’Ajuntament de Vilafranca aplicarà el romanent de tresoreria per seguir urbanitzant la llosa de la via. Roger Vives

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Vilafranca va aprovar ahir en sessió plenària una modificació de pressupost que ha de permetre la urbanització de la llosa de la via a la zona del carrer Papiol, entre l’avinguda de Barcelona i la plaça de Torras i Bages. Aquest projecte té un cost d’uns 2,3 milions d’euros i l’equip de govern sociovergent confia en què es pugui iniciar abans de la propera tardor.

El regidor d’Hisenda Aureli Ruiz va explicar que la inversió “prové del romanent de tresoreria: 1,8 milions es destinaran a la pròpia urbanització i 500.000 euros a la renovació del clavegueram i la xarxa d’aigües”, tot afegint que, a més a més, “es destinaran 175.000 euros per a la millora de la via pública i 200.000 en millores en edificis com l’alberg de Càrites, que afrontarà una remodelació integral i s’ampliarà”.

Ruiz va remarcar que per a la urbanització de la llosa de la via s’hi incorporà la subvenció de la Diputació de Barcelona que en un principi anava destinada a la reforma de l’antic hospital per adequar-lo per dependències municipals. El regidor d’Hisenda també va matisar que la partida per a clavegueram i la xarxa d’aigües és per poder realitzar les obres al mateix temps “i no haver d’aixecar el carrer a posteriori una altra vegada”.

Entre els grups de l’oposició, únicament el PP hi va votar a favor, la CUP es va abstenir i tan ERC com VeC van votar en contra. El principal motiu esgrimit pels diferents portaveus polítics fou la manca de participació en les decisions de projectes d’aquestes dimensions.

En canvi, en l’aprovació definitiva de l’ordenança de protecció dels animals hi hagué unanimitat i els mateixos grups de l’oposició van elogiar la tasca duta a terme per la regidoria de Salut i consum Anna Doblas per, en aquest cas, haver comptat amb totes les forces municipals i amb les diferents entitats animalistes de la vila per realitzat tal ordenança, que ha inclòs totes les esmenes presentades per la CUP i bona part de les de VeC. En aquest sentit, tan Laia Santís (CUP) com Josep Álvarez (ERC) i Ramon Arnabat (VeC) van demanar que servís com a “exemple” per a altres ordenances el treball efectuat de manera participativa per realitzar aquesta.

La resta de la sessió plenària, que va tenir una durada de quasi quatre hores, va constar de set mocions entre les quals destacava la petició d’alliberament dels presos polítics i que va posar de manifest les diferències entre el PP i la resta de partits del consistori. En una línia similar es van desenvolupar altres mocions com la de defensa de la llibertat d’expressió i artística i per la llibertat de Pablo Hásel i Valtònyc; així com la moció de suport als Comitès en defensa de la República (CDR).

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local