Ple municipal

Olèrdola assumirà directament els serveis socials bàsics locals

Amb el vot a favor d’ApO i el pronunciament contrari de PDeCAT i ERC, aquest dimarts el ple aprovava la modificació de plantilla que ho fa possible

Olèrdola assumirà directament els serveis socials bàsics locals. Ajuntament d'Olèrdola

Olèrdola assumirà directament els serveis socials bàsics locals. Ajuntament d'Olèrdola

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El ple de l’Ajuntament d’Olèrdola,  en sessió ordinària celebrada aquest dimarts al vespre, ha aprovat la modificació de la Plantilla i de la Relació de Llocs de Treball de l’Ajuntament per a incorporar la gestió directa dels Serveis Socials bàsics, assumida fins ara pel Consell Comarcal.

El canvi comporta preveure la incorporació d’una plaça de treballador/a social, una altra d’educador/a  social i una plaça d’auxiliar administratiu.

El regidor de recursos humans, Xavier Serramià, exposava que des de l’Ajuntament es podria oferir “una millora del servei si el gestionem directament”. En aquesta mateixa línia, l’alcalde, Lucas Ramírez, indicava que el canvi permetrà que es compti amb més temps de dedicació al municipi dels serveis socials.

La portaveu del grup municipal d’ERC, Fina Mascaró, recordava que el servei el donava el Consell Comarcal a través de treballadores que “no han de fer la feina al dictat de ningú”. També li sobtava que aquestes treballadores “aquí no funcionin” i sí a la resta dels municipis on presten serveis.

Des d’ERC també es preguntaven si la decisió no estaria relacionada amb la proximitat de les eleccions municipals i asseguraven que no tenen constància de mancances sòlides que fonamentin el canvi, tota vegada el seu grup ha demanat la memòria de la regidoria i no l’ha obtingut. Des d’ERC també es preguntaven si l’argument de millorar amb la gestió directa també era vàlid per a altres serveis com els de les escoles bressol.

En nom del PDeCAT, la regidora Mari Carme Villanueva indicava que, fora de Vilafranca, no hi ha cap municipi de la comarca que assumeixi aquest servei directament. Villanueva, consellera al Consell Comarcal, recordava que governen conjuntament al CCAP amb l’alcalde, tot posant l’accent en què el rescat suposava assumir els serveis socials bàsics, però no els altes específics que s’ofereixen des del consell comarcal inclosos dins del conveni. Així, serveis com els d’atenció a dones víctimes de violència masclista, no es podrien donar al municipi si no eren amb l’acord del Consell. El PDeCAT també es preguntava si el problema era que la signatura del conveni amb el CCAP no se superava per Secretaria.  Villanueva també feia notar que les treballadores no han rebut queixes al Consell Comarcal dels 26 municipis on presenten els seus serveis a la comarca.

En nom del govern municipal, Xavier Serramià exposava que ara es prenia la decisió perquè vencia el conveni amb el Consell Comarcal. Des de l’oposició, el PDeCAT replicava que el conveni és anual i el del 2017 tampoc es va signar per part de l’Ajuntament.

El govern també assenyalava que l’augment del capítol de personal de l’Ajuntament es pot cobrir amb les aportacions que es fan ara al conveni amb el Consell Comarcal o els ajuts en aquesta matèria provinents de la Diputació. El govern insistia en indicar que l’objectiu era el de millorar el servei , tot apuntant que “possiblement necessitarem d’un temps d’adaptació”. L’alcalde feia notar que els convenis s’havien d’adaptar als canvis legislatius viscuts i també va exposar que la Diputació els hi hauria assegurat que els servis socials que no són bàsics i estan dins del conveni, el Consell Comarcal té l’obligació de seguir-los prestant.

La modificació de plantilla i de la RLT també va comportar la reclassificació de la plaça d’enginyer, que passa de tenir una categoria d’A1 a una d’A2. El govern va explicar que l’enginyer havia demanat excedència.

A ERC li sobtava que feia només un any s’augmentés a jornada completa l’horari de l’enginyer A1 i ara es passi a fer aquesta reclassificació, fent notar que el treballador si torna de l’excedència “no torna a la plaça”. El govern replicava que era una necessitat que l’enginyer tingués més horari, independentment de si la seva categoria és A1 o A2.

La modificació de la plantilla i la Relació de Llocs de Treball amb aquests canvis s’aprovaven amb els vots a favor d’ApO i els vots en contra d’ERC i PDeCAT.

Per unanimitat, el plenari d’aquest dimarts aprovava la modificació pressupostària i l’aplicació de l’augment de retribucions als treballadors de l’Ajuntament, d’acord amb allò establert en els pressupostos de l’Estat. L’acord suposa un increment retributiu de l’1’5% des de gener amb caràcter retroactiu i afegir-hi un 0’25% a partir del juliol. El regidor de personal, Xavier Serramià , explicava que els augments es pagarien a partir de les nòmines de setembre o octubre.

En el ple d’aquest dimarts també es va aprovar el procediment públic per a la elecció del jutge de Pau d’Olèrdola pel període 2018-22. Per unanimitat es va aprovar l’adhesió al Fons Català de Cooperació i l’adhesió de l’Ajuntament al Consorci de Promoció  Turística del Penedès. El regidor d’aquest àmbit, Pere Sadurní, exposava que l’ens l’integren entitats públiques i privades de 40 municipis adherits. L’adhesió comportarà que una tècnica de turisme faci a Olèrdola part de la seva jornada de treball.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local