Ple municipal

Sitges manté per segon any la moratòria per obrir habitatges turístics mentre enllesteix la llei que els regularà

El Ple dona el vistiplau definitiu a la normativa, que ara haurà de validar i publicar la Generalitat

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Sitges manté per segon any consecutiu la moratòria amb què prohibeix l’obertura d’habitatges d’ús turístic (HUT), que preveu aixecar automàticament quan entri en vigor la nova normativa municipal. Precisament, el Ple d’aquest mes de desembre ha aprovat incorporar a la llei una esmena sol•licitada per la Generalitat en relació a la regulació de les masies on es podran donar llicències turístiques. Amb aquest tràmit –aprovat en segona votació-, l’Ajuntament dona per enllestida la normativa sobre HUT i ara haurà de ser la Generalitat qui validi i publiqui el text per a què entri en vigor. El desembre de l’any passat, l’impàs de temps en prorrogar la moratòria va suposar l’obertura de 300 habitatges turístics.

Fa just dos anys, l’Ajuntament de Sitges anunciava una moratòria en la concessió de llicències d’habitatges turístics, mentre que el desembre de l’any passat aprovava inicialment la regulació per posar ordre a l’auge d’aquests allotjaments. A grans trets, la normativa limita al 10% el nombre d’HUT sobre el total d’habitatges del municipi.

Al mateix temps, la normativa divideix el municipi en tres sectors i en marca el percentatge màxim de pisos turístics: un 60% a la corona central, un 30 a la segona corona i un 10% a la zona no urbanitzada de masies. Al Ple d’aquesta setmana, l’Ajuntament ha acordat incorporar una esmena en el cas del còmput de masies, ja que la Generalitat reclamava que es tinguessin en compte totes les masies catalogades quan el catàleg municipal estigui actualitzat.

El consistori calcula que a Sitges hi ha més de 2.000 pisos turístics sobre un total d’uns 17.640 habitatges. N’hi ha 300 que es van obrir ara fa un any en l’impàs de tres dies que es va trigar a prorrogar la moratòria del 2016.

Liquidació de les empreses municipals

D’altra banda, el Ple d’aquest dilluns al vespre ha aprovat dissoldre i liquidar la societat municipal Sitges Model XXI, l’última de les sis empreses creades pel consistori entre els anys 2003 i 2011. L’Ajuntament assumeix el capital de l’empresa, de 535.000 euros i sense cap deute. Al mateix temps, també adquireix el Centre de Disseny, patrimoni de l’empresa. Entre les funcions que tenia Sitges Model XXI i que ara assumirà el consistori, hi ha la gestió de la zona blava i el lloguer del Centre de Disseny.

Les sis empreses municipals que hi havia entre els anys 2003 i 2011 i que han quedat dissoltes durant els últims set anys eren Sitges Esdeveniments S. L., Sitges Reference S.A., Sitges Punt Zero S.L., Agència Turisme de Sitges EPEL, Agència de Disseny i Desenvolupament de Sitges EPEL i Sitges Model XXI S.A.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local