Ple municipal

L’Ajuntament de Vilafranca aprova posar en marxa el seu primer pla local LGTBI

Montse Arroyo: 'és un instrument per sistematitzar i intervenir de forma sostinguda en la lluita per la igualtat de drets de les persones del col·lectiu LGTBI'

L’Ajuntament de Vilafranca aprova posar en marxa el seu primer pla local LGTBI. Roger Vives

L’Ajuntament de Vilafranca aprova posar en marxa el seu primer pla local LGTBI. Roger Vives

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Vilafranca va celebrar ahir a la nit el darrer ple municipal ordinari de l’any 2018, en què va destacar l’aprovació per unanimitat del Pla Local LGTBI, el primer d’aquestes característiques que té la capital de l’Alt Penedès.

La regidor d’Igualtat Montse Arroyo va explicar que “és un instrument per sistematitzar i intervenir de forma sostinguda en la lluita per la igualtat de drets de les persones del col·lectiu LGTBI”, alhora que va afegir que “s’han sumat molts esforços en un procés molt participatiu i obert en què hem recollit informació de qualitat mitjançant entrevistes i grups de discussió”. El document va començar a redactar-se l’octubre del 2017 i va finalitzar-se dotze mesos més tard; serà vigent fins l’any 2022 i permetrà incorporar-hi les actualitzacions necessàries que vagin sorgint en aquest àmbit.

Tots els grups de l’oposició van votar-hi favorablement. La regidora de la CUP Laia Santís va destacar que “era necessari que el pla existís i el repte és que les polítiques d’igualtat s’impregnin en totes les regidories”. Per part d’ERC, Josep Álvarez va alertar que “darrerament hi hagut un augment de les agressions lgtbifòbiques”, alhora que va lamentar que “ja veiem en el cas de les dones que malgrat haver-hi lleis d’igualtat aquesta no es dóna”. Toni Peñafiel (VeC) va expressar que “ens preocupa que la seva implementació no es veu reflectida en els pressupostos del 2019, ja que la regidoria no incrementa els seus recursos”. Finalment, el regidor del PP Josep Ramon va destacar que “sobretot ha de servir per evitar situacions d’assetjament escolar”.

En la resta de la sessió plenària, que va tenir una durada de tres hores i quart, no hi va haver tant de quòrum. De fet, govern sociovergent i els partits d’esquerres de l’oposició van mostrar les diferències en l’aprovació definitiva de les ordenances fiscals per al 2019; així com en una moció presentada per VeC per destinar el 30% del sostre dels edificis de nova construcció a protecció oficial i que va ser rebutjada per l’equip de govern.

Les altres tensions dialèctiques del ple foren entre el regidor del PP i els portaveus dels partits sobiranistes en el debat sobre la reprovació de l’actuació del rei Felip VI l’octubre de l’any passat; i sobre la moció per denunciar el bloqueig jurídic del Tribunal Consititucional en el cas dels presos polítics catalans.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local