Eleccions municipals

L'urbanisme, el medi ambient i la salut centren el debat preelectoral d'ERC a Vilanova

El proper dels espais —el darrer del “Parlem de Vilanova i la Geltrú amb #GentComTu”— organitzats per ERC Vilanova i la Geltrú serà “Ciutat de Present i de Futur”

L'urbanisme, el medi ambient i la salut centren el debat preelectoral d'ERC a Vilanova. ERC

L'urbanisme, el medi ambient i la salut centren el debat preelectoral d'ERC a Vilanova. ERC

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els espais de trobada i participació “Parlem de Vilanova i la Geltrú amb #GentComTu”, d’ERC a Vilanova i la Geltrú, van arribar aquest dijous a la seva quarta sessió. En el marc de l’espai “Ciutat Digna”, els republicans van obrir el debat en els àmbits de medi ambient, espai públic, urbanisme i salut.

Després de la benvinguda de la candidata d’ERC a l’alcaldia Olga Arnau, el president de la comissió sectorial de medi ambient i energia d’ERC Antoni Ferran va ser el primer en intervenir. Ferran va recordar que “les estratègies municipals han d’anar emmarcades a nivell nacional”, i que “el residu zero, l’eficiència energètica, la biodiversitat urbana i tenir una ciutat saludable és responsabilitat de tothom”.

A continuació va parlar Carme Almirall, regidora de Serveis Urbans i Recursos Humans a l’Ajuntament de Sitges, qui va posar l’accent en la “transversalitat dels serveis municipals i el treball del pla de barris com a eina de participació ciutadana”.

Sobre consensos també va reflexionar Xavier Oller, arquitecte i exregidor de Projectes Urbans, Paisatge i Habitatge a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Oller va remarcar la “importància d’entendre l’urbanisme des de la política i des dels consensos entre les diferents forces polítiques”, i com per ell “la planificació de Vilanova i la Geltrú és clau”.

L’espai el va tancar Oriol Huguet, director del CAPI de Baix-a-Mar i president d’ERC a la ciutat, qui va lamentar que “el debat aquests últims anys s’ha centrat en l’hospital i no en el desenvolupament de projectes de salut a nivell local”. “Ens afecta més a la nostra salut el nostre codi postal que la distància al centre de salut més proper”, apuntava el doctor.

Al final de cada una de les ponències hi va haver diferents intervencions de convidats “fila zero” i assistents al debat, entre el quals hi destaquen arquitectes, exregidors al consistori vilanoví, treballadors en l’àmbit de la salut o representants de diverses associacions, entitats i col·lectius de la ciutat.

El proper dels espais —el darrer del “Parlem de Vilanova i la Geltrú amb #GentComTu”— organitzats per ERC Vilanova i la Geltrú serà “Ciutat de Present i de Futur”, dijous 28 de març a les 20:30h a la Biblioteca Joan Oliva.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local