Eleccions municipals

Esquerra Republicana durà a terme el Pla Vilafranca Comerç per revitalitzar "un sector clau per la ciutat"

Els republicans posen de manifest el deteriorament del comerç dels últims anys i aposten per accions directes per recuperar-lo, com la pacificació de la Plaça de l’Oli, un pla de millora urbanística i d’il·luminació del Centre

Redacció Vilafranca del Penedès 14-05-2019 8:58 Lectures 1351
Esquerra Republicana durà a terme el Pla Vilafranca Comerç per revitalitzar

Esquerra Republicana durà a terme el Pla Vilafranca Comerç per revitalitzar "un sector clau per la ciutat". ERC

Esquerra Republicana durà a terme el Pla Vilafranca Comerç per revitalitzar aquest sector clau per la ciutat. Els republicans posen de manifest el deteriorament del comerç dels últims anys i aposten per accions directes per recuperar-lo, com la pacificació de la Plaça de l’Oli, un pla de millora urbanística i d’il·luminació del Centre o sancionar els locals comercials buits que porten 2 anys tancats.

“Vilafranca serà comercial o no serà”. Amb contundència la candidata a l’alcaldia Mònica Hill va fer una gran defensa del comerç de Vilafranca i va situar-lo com un dels eixos que el govern 100% republicà que Esquerra Republicana vol liderar de cara al proper mandat, i va denunciar la manca de model comercial de la sociovergència.

Hill va recordar el vot en contra de Junts per Vilafranca i el PSC a la moció que els republicans van presentar al Ple amb mesures concretes per revitalitzar el comerç, algunes, que ara curiosament incorporen al seu programa electoral.

Per la candidata republicana cal apostar pel comerç com a element vertebrador del teixit social de la ciutat ja que “no és només un element econòmic, el comerç genera teixit social i cohesió urbana, és una política de vertebració de la ciutat cabdal i cal que formi part de les prioritats”. En aquest sentit va anunciar que des del govern s’impulsarà el Pla Vilafranca Comerç amb l’objectiu de dinamitzar, enfortir i apropar l’oferta comercial. Hill va apostar per enfortir els eixos comercials de Vilafranca i ampliar-los, per exemple les avingudes de Tarragona i Barcelona així com el carrer Sant Pere i el carrer Beneficència. Va apostar per pacificar i remodelar la plaça de l’Oli- Jaume I, la plaça Anselm Clavé- plaça i carrer del Carme-carrer Lluna, i el carrer Raval de la Font-plaça Puigmoltó-carrer Sant Jocund, per lligar tot el circuit comercial del Centre, tot fent un pla de millora urbanística i d’il·luminació de tot aquest sector inclòs dins del casc històric de la ciutat, incloent el carrer de la Constitució i definint el model comercial de la vila, així com més suport a les entitats comercials.

Una altra mesura és l’estudi per tal que, a partir d’alguna fórmula, es puguin sancionar els establiments que fa més de dos anys que estan buits. Per Hill la lluita contra l’especulació és una prioritat perquè “quan s’especula hi guanyen 4 privats però hi perd tot Vilafranca”. A diferència de l’equip sociovergent, que considera que és molt positiu que els preus dels lloguers dels locals comercials siguin molt alts (així ho va manifestar el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació al Ple Municipal) des d’Esquerra Republicana consideren que cal treballar per a que els preus dels locals de lloguer baixin per aconseguir que el comerç a la ciutat pugui consolidar la seva activitat comercial, i impedir així el tancament progressiu de comerços a causa dels preus abusius de lloguer.

Hill va proposar arribar a acords amb els propietaris dels locals buits per, mentre no hi hagi activitat comercial al seu local, es pugui utilitzar per diferents usos que dinamitzin la ciutat, per exemple “amb espais d’exposicions, de petits artesans o per potenciar creadors de Vilafranca en diferents disciplines”.

Per Hill “el comerç és un reflex de la ciutat, una manera d’explicar quin és el model de municipi i en els últims anys s’ha destacat per la manca d’un projecte i un model coherent amb la vila i amb el propi teixit. Hill va ser clara a l’argumentar que “les problemàtiques del comerç a Vilafranca no es resolen en una moció, ni amb una actuació concreta, sinó que ha de ser fruit d’un treball conjunt entre l’Ajuntament i els comerciants per tirar endavant aquelles propostes que ajudin a refer un sector clau en el desenvolupament de la vila”. Així, va defensar la necessitat de consensuar un Acord de Ciutat sobre comerç per recuperar el terreny perdut en aquest àmbit. Un àmbit que es situa en una de les grans preocupacions d’una gran majoria de vilafranquins i vilafranquines.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament