Eleccions municipals

Les CUP de Cubelles, Cunit i Calafell fan front comú en temes del litoral, turisme i dinamització

Aposten per declarar els sistemes socio-ecològics dels marges costaners com a béns comuns d’interès social i busquen treballar per la connectivitat entre les desembocadures del Foix i del Gaià

Redacció Cunit 16-05-2019 12:22 Lectures 2113
Les CUP de Cubelles, Cunit i Calafell fan front comú en temes del litoral, turisme i dinamització. CUP

Les CUP de Cubelles, Cunit i Calafell fan front comú en temes del litoral, turisme i dinamització. CUP

Aquest passat dimecres 15 de maig a les sis de la tarda al Pont del Torrent d’en Pedró, es va dur a terme una trobada conjunta de les Candidatures d’Unitat Popular (CUP) de Cubelles, Cunit i Calafell, amb l’objectiu de posar en comú problemàtiques i propostes col·lectives que comparteixen les tres candidatures així com reforçar la cohesió entre pobles.

Les propostes giren entorn l’eix central de litoral, turisme i dinamització. Busquen aplicar una visió territorial i supramunicipal en la gestió protectora del sistema litoral i de les platges, en el plantejament de mesures per a un model de turisme sostenible i en la gestió i dinamització de l’activitat econòmica. Consideren l’entorn compartit ideal per a potenciar el turisme esportiu, marítim i de muntanya, que cada cop veuen més conscienciat amb el medi ambient. Volen prioritzar un turisme desestacionalitzat i local.

Així, aposten per declarar els sistemes socio-ecològics dels marges costaners com a béns comuns d’interès social i busquen treballar entre els municipis veïns per la connectivitat entre les desembocadures del Foix i del Gaià. Afirmen oposar-se als possibles nous processos urbanístics al litoral. Continuaran treballant pel sistema de recuperació dunar, protegint al màxim la zona de nidificació del corriol camanegre i replantant espècies autòctones, per poder fer de les platges un valor d’interès més enllà de l’estiu, amb oferta pedagògica en formacions dunars, flora i fauna.

El model de turisme sostenible que proposen ajudaria a la recuperació de camins forestals i a posar en valor el patrimonidel territori (Jaciment ibèric del Fondo del Roig, Avenc de Sant Antoni, Castell de Cubelles, Rocacrespa...). Cal recuperar els camins antics i unificar el Penedès marítim amb itineraris per a senderistes, ciclistes, etc. Alhora, busquen dotar de valor afegit les activitats realitzades als municipis, especialment fora de l’etapa estival, per tal d’impulsar el comerç local.

La realització d’espectacles artístics o fires, tot apoderant el teixit associatiu de cadascun dels municipis, seria cabdal per fer del Penedès Marítim un reclam amb identitat pròpia. Remarquen la importància de coordinar les agendes amb les associacions de comerciants i restauració per no solapar dates festives, i aprofitar altres dates per a la realització de tot tipus d'activitats lúdiques, gastronòmiques, esportives, culturals i d’oci.

Finalment, afegeixen la denúncia referent al territori directament perjudicat per la gestió de la mobilitat que han realitzat des d’estaments supramunicipals. Marquen un posicionament ferm per l’eliminació del peatge i una reestructuració de les tarifes de Rodalies Renfe.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament