Agermanament

25è aniversari de l’agermanament entre Novo mesto i Vilafranca del Penedès

La commemoració va tenir lloc en el marc del projecte europeu CUT, que lidera Novo mesto amb l’ajut del programa europeu “Europa per als ciutadans”

Redacció Vilafranca del Penedès 02-07-2019 10:06 Lectures 945
25è aniversari de l’agermanament entre Novo mesto i Vilafranca del Penedès. Ajuntament de Vilafranca

25è aniversari de l’agermanament entre Novo mesto i Vilafranca del Penedès. Ajuntament de Vilafranca

Una delegació de Vilafranca del Penedès encapçalada per les regidores de Relacions Internacionals i de Turisme, Meritxell Montserrat i M. Dolors Rius, van assistir als actes del 25è aniversari de l’agermanament entre Novo mesto i Vilafranca del Penedès, que va acollir la ciutat eslovena el passat divendres 28 de juny.

Aquest 2019 té lloc el 25è aniversari de l’agermanament entre Vilafranca del Penedès i Novo mesto, una relació que va iniciar-se com a suport al procés de transició política i econòmica que aleshores vivia Eslovènia i que al llarg d’aquests anys s’ha traduït en una xarxa d’amistat fruit dels intercanvis esportius, culturals i institucionals que han tingut lloc, tal i com van deixar constància l’alcalde de Novo mesto, Gregor Macedoni, i la regidora de Relacions Internacionals, Meritxell Montserrat, en les seves intervencions.

L’acte es va cloure amb la inauguració d’una escultura dedicada a aquests 25 anys al parc del Llibre que creix, al costat de la biblioteca municipal de Novo mesto, parc que acull en els aniversaris importants el naixement d’una nova estàtua, i que en el cas de Vilafranca ha estat identificada amb un element del patrimoni immaterial de la ciutat, com és el Drac de Vilafranca.

La commemoració va tenir lloc en el marc del projecte europeu CUT, que lidera Novo mesto amb l’ajut del programa europeu “Europa per als ciutadans”, amb l’objectiu de promoure les característiques naturals i la riquesa cultural i el patrimoni de totes les ciutats sòcies del projecte.

És previst que Vilafranca del Penedès celebri aquest aniversari al novembre, coincidint amb la visita a casa nostra dels socis del projecte CUT.

25è aniversari de l’agermanament entre Novo mesto i Vilafranca del Penedès
Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Imatge d'arxiu d'una espardenya de festa major

FESTES MAJORS. Dels balls i entremesos típics de les nostres festes majors, quin és el teu favorit?

Bastons
Pastorets
Cintes
Diables
Gegants
Capgrossos
Panderos
Gitanes
Valencians
Dracs (i similars)
Moixiganga
Falcons
Altres