Ple municipal

El ple de Sant Martí aprova penjar una pancarta amb el lema “Llibertat Presos Polítics” al balcó

La moció va ser presentada novament pels grups d’ERC i CUP, després que també fessin la proposta durant la legislatura passada i l’anterior govern no l’acceptés

El ple de Sant Martí aprova penjar una pancarta amb el lema “Llibertat Presos Polítics” al balcó. Ajt Sant Martí Sarroca

El ple de Sant Martí aprova penjar una pancarta amb el lema “Llibertat Presos Polítics” al balcó. Ajt Sant Martí Sarroca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Ple Municipal del passat 25 de juliol celebrat a Sant Martí Sarroca, i al qual va excusar la seva assistència un dels regidors de Movem Sant Martí, tenia pocs punts a l’ordre del dia: donar compte de diverses resolucions dictades per l’Alcaldia i per la Junta de Govern i aprovar les festes locals per al proper any (que seran l’11 de novembre a tot el municipi, el 20 de juliol al nucli de Sant Martí, el 6 de juliol a La Bleda i el 10 d’agost a la Rovira Roja).

Abans de començar el debat, però, es van incloure per via d’urgència dos punts més: una moció en suport dels presos polítics i una altra referent a l’alarma social dels robatoris en cases habitades.

Pel que fa a la primera moció, presentada per ERC i CUP, instava a refermar el compromís de l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca amb els valors democràtics, cívics i pacífics i a penjar una pancarta amb el lema “Llibertat Presos Polítics” al balcó de l’Ajuntament i una altra a l’edifici de l’antic ajuntament. La moció va ser defensada pel portaveu de la CUP, que va argumentar que aquesta petició ja l’havien fet conjuntament ERC i CUP a la legislatura passada, sense que fos acceptada per l’anterior Equip de Govern. En el torn de rèpliques, els portaveus dels dos partits que formaven coalició quan va ser presentada la proposta per primera vegada, van exposar el seus criteris: el portaveu de Movem Sant Martí va celebrar que aquesta vegada s’hagués presentat correctament per ser votada en el Plenari i no imposada, tot i que ells hi votarien igualment en contra. El portaveu de JuntsxSM no s’hi va mostrar contrari i va explicar que, si no es va penjar la primera vegada, va ser per criteris de visibilitat, ja que consideraven altres llocs del municipi més adients per a la pancarta. Aquesta moció va ser aprovada per 9 vots favorables (Foment, JuntsxSM, ERC i CUP) i 1 vot contrari (Movem Sant Martí).

Pel que fa a la segona moció, presentada inicialment per Foment Martinenc, ERC i la CUP, però a la qual s’hi van afegir la resta de grups (JuntxSM i Movem Sant Martí), es va mostrar la preocupació per l’increment de la inseguretat ciutadana i es va instar al Govern de la Generalitat a impulsar les actuacions policials necessàries i a la Fiscalia General de Catalunya i al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per tal que en els seus respectius àmbits de decisió siguin amatents en les fases de  graduar les peticions de pena, les sentències i de considerar la reincidència. Així mateix, es va aprovar fer arribar aquesta preocupació a les formacions polítiques del Parlament de Catalunya i del Congrés dels Diputats perquè sol·licitin la modificació del Codi Penal per elevar les penes per aquesta tipologia de delictes. La mateixa moció reclamava al Govern de l’Estat Espanyol els més de 800 milions d’euros que es deuen a la Generalitat per tal que puguin ser revertits en una millora dels recursos materials i humans de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra. Finalment, la moció incloïa la petició de signar un conveni amb el Departament d’Interior per instal·lar lectors de matrícules als accessos del municipi, de caràcter immediat, que ajudin a la prevenció i persecució d’aquest tipus de delicte. Atès que la moció va ser subscrita per tots els partits polítics municipals, va donar-se per aprovada per unanimitat, sense necessitat de votació.

Finalment, com correspon a un Ple Ordinari, es va acabar amb el punt de precs i preguntes, que van girar al voltant de temes urbanístics (saber en quina situació estan les urbanitzacions del barri de La Bleda i del polígon industrial de la Serra de Baix), sobre l’incivisme al municipi i sobre problemes a la Festa Major. Els regidors responsables de cada àrea van respondre a les preguntes: pel que fa als temes urbanístics s’han mantingut converses amb els veïns afectats de cada projecte i seguiran contactes amb les altres parts, per poder tenir una visió global de cada situació en aquest moment i veure finalment les possibles alternatives viables per a desencallar-los; pel que fa a l’incivisme, s’ha fet una reunió amb el Cap dels Mossos d’Esquadra de Vilafranca per informar-lo d’aquest assumpte; i pel que fa als problemes de la Festa Major, es va produir un desacord entre una entitat i la Comissió de Festes i el que va fer l’Ajuntament va ser fer d’interlocutor entre les parts en un intent infructuós d’apropar postures.

El Ple va durar aproximadament una hora i no va ser emès per Sarroca Ràdio per problemes tècnics.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local