Ordenances 2020

La sostenibilitat i l’equitat social, principals eixos de la nova proposta d’ordenances fiscals de Sitges

Una bonificació del 95% al pisos de lloguer social, un increment del 0,07% de l’IBI en grans hotelers i la bonificació sobre l’impost als vehicles de zero emissions són algunes de les mesures que proposa el govern

Júlia Olivé Sitges 10-10-2019 13:47 Lectures 1737
La sostenibilitat i l’equitat social, principals eixos de la nova proposta d’ordenances fiscals de Sitges. Júlia Olivé

La sostenibilitat i l’equitat social, principals eixos de la nova proposta d’ordenances fiscals de Sitges. Júlia Olivé

El govern municipal portarà a aprovació en el ple de dilluns vinent una proposta d'ordenances fiscals que doni resposta a “criteris de sostenibilitat i a les demandes socials actuals”, afirma la regidora d’Hisenda, Carme Almirall.

En aquest sentit el govern proposa una reducció de l’IBI del 0,56% al 0,52% per a habitatges residencials i comercials i apujar-lo del 0,73% al 0,80% en grans establiments hotelers. Per combatre la problemàtica de l’habitatge el govern vol incorporar bonificacions de fins al 95% en habitatges que es destinin a lloguer social i incrementar el 50% l’IBI per a habitatges buits.

La sostenibilitat és un dels altres eixos que centren aquesta nova proposta d’ordenances fiscals. És per això que es proposa eliminar les bonificacions en l’impost per a vehicles de tracció mecànica (IVTM) per als vehicles de més de 25 anys. En canvi, es bonificarà per als vehicles que la DGT qualifica com a “zero emissions” i “eco”. Seguint amb aquesta línia, es bonificaria també amb el 50% les reformes d’habitatges que instal·lin sistemes amb aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia solar.

En relació amb el preu de l’aigua es proposa un augment de 0,80 € de mitjana trimestral i un augment de 1,40 € de mitjana trimestral en el preu del clavegueram. El govern justifica aquesta pujada afirmant que tots dos increments es repercutiran en el fons de reposició i en el fons d’inversió per desenvolupar tasques de manteniment i per construir noves infraestructures com ara col·lectors.

La proposta s’ha presentat a tots els grups municipals amb “l’objectiu de poder obtenir un model d’ordenances basat sobretot en el consens i que reculli les màximes aportacions possibles”, afirma la regidora d’Hisenda, Carme Almirall, i afegeix que esperen treballar “en comú” amb “la resta de grups municipals”. 

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres