Ple municipal

L’Ajuntament dissol l’organisme autònom Fundació Castell de Calafell

La conservació i promoció del patrimoni històric local es gestionarà dins del mateix consistori

Redacció Calafell 31-10-2019 9:07 Lectures 2107
L’Ajuntament aprova dissoldre l’organisme autònom Fundació Castell de Calafell. Ajuntament de Calafell

L’Ajuntament aprova dissoldre l’organisme autònom Fundació Castell de Calafell. Ajuntament de Calafell

El ple de l’Ajuntament d’aquest 29 d’octubre ha aprovat dissoldre l’organisme autònom municipal Fundació Catell de Calafell. El personal, els bens i les funcions d’aquest organisme, que té com a missió la gestió del patrimoni històric local, seran assumits de forma directa per l’Ajuntament a partir del proper 1 de gener de 2020.

En la pràctica, l’organisme venia funcionant com un departament més de l’Ajuntament i la seva “autonomia” havia deixat de tenir sentit. Fa temps que hi havia la voluntat d’incorporar el personal dins de l’estructura de l’Ajuntament. A més, amb la dissolució, no caldrà continuar atenent obligacions periòdiques d’informació prevists en la normativa d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera: inscripció en registres públics, subministrar informació comptable o financera a administracions superiors...

La Fundació Castell de Calafell va ser creada el desembre de 1982 com una fundació pública municipal, amb l’encàrrec de vetllar pel patrimoni històric, arqueològic i documental. El desembre de 2005 va ser reconvertida com a organisme autònom municipal. Aquest 2019 ha tingut un pressupost de 404.947,57 euros.

Del seu consell rector n’han format part, al llarg dels anys, desenes de persones, entre elles els principals noms de la cultura local. En el ple se’ls ha agraït la tasca desinteressada durant tot aquest temps.

L’alcalde, Ramon Ferré, ha indicat que “aquest és un canvi organitzatiu, no una minva del compromís d’aquest Ajuntament amb el patrimoni històric local. Tot el contrari, és una oportunitat per promocionar-lo i conservar-lo encara més i de convertir-lo realment en un reclam turístic, que ja era un dels objectius de la Fundació quan es va crear”.

D’altra banda, el ple també ha aprovat delegar en Base, organisme de la Diputació de Tarragona, noves competències de cobrament de tributs en via executiva (és a dir, quan hi ha impagament). Un dels avantatges que tindrà l’Ajuntament és que, gràcies a la col·laboració entre les diputacions catalanes i els seus organismes de recaptació, es podrà actuar contra els morosos que paguin impostos a Calafell, però resideixin a altres províncies.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres