Ple municipal

L’oposició de Vilafranca rebutja el procés de selecció del nou director de SERCOM

L’oposició en bloc va votar en contra que Joan Beumala substitueixi en el càrrec a Josep Alzina

Roger Vives Vilafranca del Penedès 20-11-2019 18:05 Lectures 2632
Ple municipal de Vilafranca del Penedès. Roger Vives

Ple municipal de Vilafranca del Penedès. Roger Vives

El nomenament de Joan Beumala com a director general de SERCOM, l’empresa que gestiona Ràdio Vilafranca i Penedès TV, va ser el principal punt de discrepància en el ple municipal ordinari celebrat aquest dimarts al vespre a l’Ajuntament de Vilafranca, que va tenir una durada de quatre hores i mitja.

L’oposició en bloc va votar en contra de que Beumala substitueixi en el càrrec a Josep Alzina, que es jubila després de 16 anys al capdavant de l’empresa i que serà rellevat oficialment el proper 2 de desembre. No obstant, tot els partits van matisar que el seu rebuig no era per estar en desacord amb la figura del nou director, sinó pel procediment en què s’havia dut a terme l’elecció. La majoria dels partits van acusar a l’equip de govern de manca de transparència i van lamentar que l’oposició no estigués representada en la comissió d’elecció.

En aquest sentit, també van fer palès el seu malestar en què la pròpia comissió fos integrada bàsicament per polítics i que no hi hagués cap representant del Col·legi de Periodistes en ella. La regidora d’ERC Gemma Urgell va anar més enllà i fins i tot va demanar la “nul·litat” del procés i que es repetís. El tinent d’alcalde Aureli Ruiz va defensar que “el procés ha estat legal i correcte tal i com es fa en moltes administracions públiques”.

Un altre punt en el que hi hagué força discrepància fou en la moció presentada pels tres partits d’esquerres de l’oposició (ERC, CUP i VeC), en què es reclamava penalitzar les carrosses i comparses que utilitzessin cançons masclistes durant el carnaval de Vilafranca, exemplificant-ho amb la lletra de tres cançons de ‘reggeaton’ que van citar en l’exposició de la proposta. L’equip de govern s’hi va oposar assegurant, en paraules de Ruiz, que “és molt difícil controlar les cançons de cada carrossa”; mentre que el propi alcalde Pere Regull va justificar que “encara que no ens agradi el que diuen, ha de prevaldre la llibertat d’expressió, el que sí que podem fer és recomanar a les carrosses que no usin aquest tipus de cançons”. La portaveu d’ERC Mònica Hill va afirmar sentir-se “insultada” per l’argument de l’equip de govern.

En canvi, sí que hi va haver unanimitat en d’altres punts de la sessió plenària com, per exemple, per aprovar una moció de la CUP per a la creació d’un protocol de dol, sensibilització i condemna davant els assassinats masclistes; la presentada per VeC per a la millora de la gestió de residus urbans; o la presentada per C’s per a l’estudi de la modificació de l’ordenança de mobilitat per regular l’ús d’aparells elèctrics de mobilitat personal: patinets, bicicletes i monocicles.

Ple municipal de Vilafranca del Penedès
Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres