Nova etapa

Teresa Llorens, nova primera secretària del PSC a Vilanova i la Geltrú

La nova primera secretària veu en el debat i la participació els elements clau per generar dinamisme i activitat a l'agrupació i considera que el PSC 'és i serà el referent de l'esquerra a la ciutat i única alternativa al tripartit independentista'

Redacció Vilanova i la Geltrú 29-11-2019 11:16 Lectures 4237
Teresa Llorens, nova primera secretària del PSC a Vilanova i la Geltrú. PSC

Teresa Llorens, nova primera secretària del PSC a Vilanova i la Geltrú. PSC

L’assemblea de l’agrupació socialista de Vilanova i la Geltrú ha escollit la nova comissió executiva local, que encapçalarà Teresa Llorens els propers anys. L’elecció es va produir dimecres, en una assemblea oberta, desprès que la candidatura de Teresa Llorens hagi estat la única presentada durant el procés obert a l’agrupació per a l’elecció de la primera secretaria i la resta de la comissió executiva.

La fins aleshores primera secretària, Gisela Vargas, ha presentat l’informe de gestió de la comissió executiva que ha encapçalat els darrers 4 anys, a on el PSC no guanyava les eleccions municipals des de feia 12 anys, tot i això, ha lamentat per qüestions allunyades de la ciutat, el PSC no hagi pogut governar. També ha explicat que en aquests quatre anys, el PSC ha viscut sotmès a una tensió per part d’algunes persones en el procés independentista, que fins i tot ha acabat amb atacs violents contra la seu de l’agrupació.

Gisela Vargas ha explicat l'activitat i el dinamisme generat a l’agrupació a través d'un augment significatiu de la militància i d’haver aconseguit que el PSC hagi tornat a ser la primera força política a la ciutat. També ha destacat els més de cinquanta esdeveniments realitzats a la capital del Garraf i també la presència activa de dirigents del socialisme català i espanyol en aquests anys. Com a cloenda a la seva intervenció, Gisela Vargas s'ha endut l'escalf de tota l'assemblea que tot seguit ha aprovat l'informe presentat per unanimitat.

Teresa Llorens ja com a nova primera secretària, ha agraït a l'anterior executiva  i especialment a Gisela Vargas, la tasca realitzada fins al moment. En el seu discurs, ha reivindicat  el paper del PSC com referent de l’esquerra a Vilanova i la Geltrú i ha assegurat que continuarà sent el partit que abandera els valors de la igualtat, la justícia social i la fraternitat amb el treball que tots els i totes les militants fan i faran dins i fora del partit.

Llorens ha accentuat la voluntat de que el debat i la participació siguin claus dins el partit com a element vertebrador i a l'hora com a font de dinamisme de l'agrupació.  I també cap a fora, amb espais de diàleg que ens permetin contrastar i compartir posicionaments amb els diferents sectors i entitats de la ciutat.

Teresa Llorens ha assegurat que el treball de la nova executiva estarà fonamentat en la coherència i la consistència com a organització en l'àmbit intern, en la implicació de la militància, en l'elaboració d'un discurs que posicioni el partit a la ciutat i en la reafirmació del PSC com a la millor alternativa al govern independentista instal·lat al consistori vilanoví.

En la seva intervenció Teresa Llorens va voler fer una referència especial als i a les joves de l’agrupació de Vilanova i la Geltrú i també a les dones, reclamant encara més la seva presència a la vida política de l’agrupació i altres espais de la ciutat.
Finalment la nova primera secretaria de l’agrupació de Vilanova i la Geltrú va proposar la nova executiva que l’acompanyarà per afrontar els reptes que planteja pels propers anys. Proposta que va ser recolzada per unanimitat pels i per les militants presents a l’assemblea.

En acabar l’assemblea Teresa Llorens va agrair a la dedicació i feina feta a diferents persones amb les que ha compartit espai polític al llarg dels anys i a les persones que han estat un referent per ella en la seva trajectòria política, però especialment va voler fer una referència a dues persones que han estat a la seva capçalera política els companys Jaume Casanovas i l’Avel·lí Serrano.

Teresa Llorens, una política veterana

Regidora i portaveu del Grup Municipal Socialista de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú des de l’any 2015, a on també va ser regidora entre els anys 1991 i 2003, ha desenvolupat diverses responsabilitats en l’àmbit de la cultura i el serveis a les persones. És consellera comarcal de patrimoni del Consell Comarcal del Garraf. En l’àmbit professional actualment és la Coordinadora de l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar a la Diputació de Barcelona. Llicenciada en Filosofia i Ciències de l'Educació per la Universitat de Barcelona. També compta amb estudis de màster en Direcció Pública.

La nova primera secretària compta també amb un llarg recorregut vinculat a l’agrupació local del PSC, on anteriorment ja va exercir com a Secretaria de Política Municipal i on  l'any 2015, va presentar-se a unes primàries obertes per encapçalar la candidatura socialista als comicis municipals d'aquell mateix any. 

Nova executiva del PSC a Vilanova i la Geltrú
Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres