Nota premsa

Gran èxit de les I Jornades de Pensament Obert i de la Cultura de la Pau que ha organitzat ETHNOS a Sitges

Ajt Sitges 22-03-2004 23:37 Lectures 360

Arxivat a:

Jordi Baijet i Josep Bargalló en el moment de clausurar les jornades. fdg/juanpe rodriguez

Jordi Baijet i Josep Bargalló en el moment de clausurar les jornades. fdg/juanpe rodriguez

Sota el lema de “Globalització i Identitat local”, una quinzena de ponents, de vuit nacionalitats diferents, van transmetre els seus treballs i els coneixements sobre la temàtica en l’Auditori de l’Edifici Miramar de Sitges.

Tots ells van analitzar l’actualitat i van dibuixar escenaris de futur, en un món globalitzat, però fent èmfasis en la importància de les identitats locals, durant els dos dies que va durar el Congrés. Entre els congressistes cal destacar la presència d’alumnes de l’Institut Joan Ramon Benaprès que, en diferents torns, van prendre bona nota de les conferències.

L’acte de cloenda es va realitzar dissabte al vespre i va comptar amb la presència de l’alcalde de Sitges, Jordi Baijet, i de l’Hble. Conseller en Cap de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló.

El president d’ETHNOS Joan Manel Cabezas va manifestar que reunint esforços i voluntats es pot aconseguir que aquestes jornades esdevinguin un espai de debat amb gran prestigi internacional.
El professor de Ciència Política de la Universitat de Madrid Carlos Taibo, un dels ponents més importants, va felicitar els organitzadors per la possibilitat d’establir un diàleg sobre temes que afecten a tots els ciutadans i que estan diluïts per la immediatesa dels grans titulars dels mitjans de comunicació. Un altre dels conferenciats d’aquestes Jornades, el professor d’Antropologia Social Manuel Delgado va dir que aquest fòrum de debat era una alternativa a les tradicionals escoles d’estiu i que la seva existència era necessària perquè el pensament crític tingui un lloc on expressar-se.

L’alcalde de Sitges Jordi Baijet també va felicitar els organitzadors i va oferir el seu suport per continuar aquest projecte, ja que va assegurar que el fet de dialogar és totalment necessari en el món en què vivim.
La cloenda del Congrés va anar a càrrec del Hble. Conseller en Cap de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló, qui va afirmar que si no tingués el càrrec institucional que té hauria participat activament en aquestes Jornades. A més a més, va recordar el paper de Sitges pel seu ampli bagatge i inquietuds culturals que s’han reforçat amb aquest Congrés que tindrà el suport de la Generalitat per tal d’arrelar-se definitivament i per reunir el debat i la reflexió sobre la nostra realitat.

Tota la informació d’aquest fòrum, així com les conclusions que s’hi han aportat, es podran veure properament en la pàgina web de l’Associació ETHNOS (www.ethnos.info), qui ha organitzat l’esdeveniment amb el suport de l’Ajuntament de Sitges i de la Diputació de Barcelona, i el patrocini de la Generalitat de Catalunya, la Universitat de Barcelona i La Caixa.


Política

Peix al cove

Francesc Murgades

Rajoy i el Partit Popular ja tenen aprovats els pressupostos que els han de garantir fins a dos anys de coll per poder intentar remuntar l'aparentment imparable escalada de Ciutadans de les darreres setmanes, i la patacada que li donarà la primera sentència del cas Gurtel

ENQUESTA WEB

Per continuar reduint la taxa de tabaquisme a Catalunya, que el 2017 va arribar al mínim històric del 24%, Salut Pública busca noves accions que es puguin realitzar tant en la via pública com en l'àmbit privat

Et sembla bé que es vulgui prohibir fumar dins del cotxe?


No