Ple municipal

El ple de Cubelles aprova per unanimitat una moció demanant un nou hospital comarcal

La primera sessió telemàtica de la vila també va donar total suport a la supressió del peatge de Cubelles

Redacció Cubelles 21-05-2020 8:44 Lectures 1207

Cubelles va viure dimarts 19 de maig la primera sessió plenària telemàtica de la seva història a causa de les mesures derivades de l'estat d'alarma per la pandèmia de la COVID-19. Tret de l'alcaldessa, Rosa Fonoll, que va participar del Ple des de l'Ajuntament comptant amb l'assistència tècnica del departament de Comunicació i TIC, la resta de regidors i regidores, així com la Secretària general i la Interventora municipal, van ser-hi presents des de les seves llars a través d'un programa de vídeoconferències. 

La sessió, que va allargar-se més de quatre hores, comptava amb quatre punts de votació a la part resolutiva i un total de setze mocions presentades per les diverses formacions que conformen el Consistori.

En primer lloc, l'alcaldessa va donar compte de totes les mesures i actuacions dutes a terme a nivell municipal des que es va decretar l'estat d'alarma. Iniciatives informatives, lúdiques i mesures de caràcter econòmic en forma d'ajuts a la ciutadania, entre d'altres. Tot seguit va iniciar-se el debat del primer punt, pel qual "s'adequen les retribucions dels càrrecs electes per motius d'incapacitat laboral temporal (ILT) a la resta de personal municipal per arribar al 100% de la remuneració" tal i com va explicar el regidor de Recursos humans, Jacob Capardon. La iniciativa va aprovar-se amb el vot favorable de totes les formacions, tret de les abstencions de Ciutadans i Junts x Cubelles.

Els següents tres punts, abans de les mocions, van aprovar-se per unanimitat de totes les formacions polítiques del Consistori. Aquests van ser l'adhesió al manifest de l'Amical de Mathausen i altres camps davant el 75è aniversari de l'alliberament, la ratificació del manifest Per un futur radicalment igualitari llegit el 8 de març en commemoració del Dia Internacional de les Dones 2020 i, finalment, l'adhesió de l'Ajuntament de Cubelles al compromís de les corporacions locals per impulsar l'esport femení.

El ple de Cubelles aprova per unanimitat una moció demanant un nou hospital comarcal. EIX
Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No