Flash

Els sis municipis del Garraf aproven el pacte per l'ocupació del 2004 al 2007

La comarca farà projectes comuns per promocionar-se

EL PUNT/MÍRIAM DE LAMO 16-05-2004 13:33 Lectures 501

Arxivat a:

Els sis alcaldes van signar el pacte per l'ocupació. fdg/carles castro

Els sis alcaldes van signar el pacte per l'ocupació. fdg/carles castro

La signatura del conveni del pacte per l'ocupació va reunir els alcaldes de Vilanova, Sitges, Cubelles, Canyelles i Olivella a la Masia Cabanyes. Entre les entitats participants, també hi ha la Federació de Comerç del Garraf, el pacte local d'ocupació de Vilanova, la confraria de pescadors així com la UPC i el consorci de turisme del Garraf.

Tenint en compte el creixement d'habitants del Garraf, el conseller d'Ordenació Territorial, Joan Benet, va destacar la necessitat «d'anar acostant el lloc de viure i el lloc de residència, que no tingui la distància que té ara». «No es tracta que tothom que visqui al Garraf pugui treballar-hi, però sí qui ho vulgui», va assegurar Benet. Per aconseguir-ho, el pacte per l'ocupació vol posar en marxa iniciatives com la creació d'un portal comarcal de caire turístic i diverses mesures d'inserció laboral.

L'apropament de les noves tecnologies a la població, el suport i l'orientació al col·lectiu d'immigrants i la creació d'una agència de promoció conjunta del territori són altres dels projectes del pacte.

Per tirar endavant aquestes accions, el Consell Comarcal del Garraf ha sol·licitat a la Diputació de Barcelona 207.800 euros, i a la Generalitat, 400.000. Els integrants del pacte, però, hauran d'aportar la mateixa quantitat de diners per realitzar els projectes.


Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament