Flash

Els sis municipis del Garraf aproven el pacte per l'ocupació del 2004 al 2007

La comarca farà projectes comuns per promocionar-se

EL PUNT/MÍRIAM DE LAMO 16-05-2004 13:33 Lectures 467

Arxivat a:

Els sis alcaldes van signar el pacte per l'ocupació. fdg/carles castro

Els sis alcaldes van signar el pacte per l'ocupació. fdg/carles castro

La signatura del conveni del pacte per l'ocupació va reunir els alcaldes de Vilanova, Sitges, Cubelles, Canyelles i Olivella a la Masia Cabanyes. Entre les entitats participants, també hi ha la Federació de Comerç del Garraf, el pacte local d'ocupació de Vilanova, la confraria de pescadors així com la UPC i el consorci de turisme del Garraf.

Tenint en compte el creixement d'habitants del Garraf, el conseller d'Ordenació Territorial, Joan Benet, va destacar la necessitat «d'anar acostant el lloc de viure i el lloc de residència, que no tingui la distància que té ara». «No es tracta que tothom que visqui al Garraf pugui treballar-hi, però sí qui ho vulgui», va assegurar Benet. Per aconseguir-ho, el pacte per l'ocupació vol posar en marxa iniciatives com la creació d'un portal comarcal de caire turístic i diverses mesures d'inserció laboral.

L'apropament de les noves tecnologies a la població, el suport i l'orientació al col·lectiu d'immigrants i la creació d'una agència de promoció conjunta del territori són altres dels projectes del pacte.

Per tirar endavant aquestes accions, el Consell Comarcal del Garraf ha sol·licitat a la Diputació de Barcelona 207.800 euros, i a la Generalitat, 400.000. Els integrants del pacte, però, hauran d'aportar la mateixa quantitat de diners per realitzar els projectes.


Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans