Diada Nacional

El secretari de Salut Pública, sobre la Diada: "No és oportú fer concentracions"

Argimon recorda que el risc de rebrot és similar als inicis d'abril i demana reduir la interacció social

ACN Barcelona 31-08-2020 19:48 Lectures 1631

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, assegura que el dret a la manifestació està "garantit" per la Diada però creu que no és "oportú" fer concentracions. Segons ha afirmat en una entrevista a TV3, "per molt que s'adoptin totes les mesures" de seguretat i protecció com la mascareta o la distància "també s'ha d'evitar tota la mobilitat que comporten les concentracions". Preguntat per la situació de la pandèmia a Catalunya, Argimon ha insistit que cal "reduir la interacció social" i que la barrera de 200 en el risc de rebrot és un risc "molt alt". Tot i que és "similar" als inicis del mes d'abril en plena onada epidèmica, també ha matisat que la situació no és "ni de bon tros" com en la primera onada.

"El fet que no estiguem com a la primera onada no vol dir que estiguem bé", ha afegit. En aquest sentit, ha admès que estan "amoïnats" perquè la taxa d'infecció té "molt a veure" en com seran els contagis a l'escola o la feina. Segons ha apuntat, les escoles serien "l'últim" que es tancaria si la situació empitjora.

El secretari de Salut Pública ha insistit també en la importància que els contactes estrets d'un positiu facin quarantena, tant si són positius com si no ho són.

Eleccions

Apostar pel vot electrònic

Miquel Casellas

El problema d'aquesta farsa de democràcia que tenim és que encara que votin quatre gats al final seran vàlides les eleccions

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No