Equipaments

Es presenta el Pla d’Equipaments Culturals a Gelida

La Diputació de Barcelona presentava el passat dijous el Pla d’Equipaments Culturals encarregat per l’Ajuntament de Gelida

Es presenta el Pla d’Equipaments Culturals a Gelida. Ajuntament de Gelida

Es presenta el Pla d’Equipaments Culturals a Gelida. Ajuntament de Gelida

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El passat dijous, 17 de setembre, els tècnics de la Diputació de Barcelona presentaven al Consell de Cultura el nou Pla d'Equipaments Culturals de Gelida, encarregat per la Regidoria de Cultura per fer una anàlisi de la situació dels equipaments al municipi. Un document tècnic on es reflecteix la realitat dels equipaments culturals del municipi i defineix les estratègies i objectius a seguir en matèria cultural, establint prioritats en els equipaments patrimonials, descrivint les necessitats de canvi o millores més urgents i un calendari d'actuacions a fer en cada edifici en tres fases.

Per realitzar aquest pla s’ha treballat conjuntament amb el Consell de Cultura, concretament amb la Comissió de Patrimoni i Equipaments Culturals, amb entitats, representants polítics i tècnics. La metodologia emprada per a l’elaboració del pla reflecteix l’anàlisi estadística de les dades, quantitatives i qualitatives, generades en espais participatius i contrastat amb el Pla d'equipaments culturals de Catalunya (PECCat).

Les propostes del Pla defineixen l'estratègia d'actuació que ha de configurar la política cultural de Gelida en relació amb els equipaments en els pròxims anys en tres grans àmbits de gestió i programació dels equipaments culturals, la reordenació dels equipaments bàsics i el rol dels equipaments especialitzats.

En la presentació els tècnics de la DIBA subratllaven que els equipaments culturals de Gelida, tot i que s’emmarquen en els estàndards del Pla d'equipaments culturals de Catalunya 2010-2020, presenten una mancança greu de manteniment i, fins i tot, en alguns casos incompleixen la normativa de seguretat i accessibilitat, com és el cas del Centre d'Iniciatives Culturals.

En l’anàlisi, des de la Diputació es destaca la necessitat de traslladar la Biblioteca, que actualment no compleix amb la dimensió que marca el mapa de lectura pública de Catalunya, o el pressupost que es destina a cultura, un percentatge menor en termes comparatius que altres municipis, de les mateixes característiques, de la demarcació de Barcelona.

La previsió que es marca en el Pla per assolir els objectius és augmentar la participació en la gestió dels equipaments, fomentar la sostenibilitat, reforçar l’oferta cultural i fer una inversió sostinguda en els diferents equipaments culturals durant els pròxims 20 anys, per pal·liar la manca d'inversions feta durant anys. Unes previsions que s’han vist clarament perjudicades per la situació de la Covid19. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local