Ple municipal

Sant Sadurní d'Anoia debatrà el model de gestió de la zona blava

L'empresa que gestiona el servei ha prorrogat el contracte

Redacció Sant Sadurní d'Anoia 30-09-2020 10:22 Lectures 1477
Sant Sadurní d'Anoia debatrà el model de gestió de la zona blava. Ajt Sant Sadurní d'Anoia

Sant Sadurní d'Anoia debatrà el model de gestió de la zona blava. Ajt Sant Sadurní d'Anoia

Aquest dimarts l’Ajuntament de Sant Sadurní va reprendre el calendari de plens municipals amb la sessió ordinària del mes de setembre, que es va dur a terme a la sala de plens, mantenint la distància interpersonal. La regidora Laura Salvador, com a mesura sanitària preventiva, va seguir el ple a distància.

GESTIÓ ZONA BLAVA
Després de l’aprovació de les actes anteriors, la primera part del ple va donar llum verda per unanimitat a diverses qüestions de tràmit, com la revisió del padró d’habitants a data 1 de gener de 2020, que a Sant Sadurní és de 12.841 habitants. També a l’aprovació de l’acta per a la delimitació territorial de Sant Sadurní i Torrelavit, i a la pròrroga forçosa de la gestió del servei de regulació de la zona blava. En aquest assumpte el regidor de Governació i Via Pública, Pere Vernet, va justificar la pròrroga per la suspensió del servei durant l’estat de l’alarma i la intenció de l’empresa d’esgotar el contracte. Així mateix, va avançar la voluntat d’obrir un debat amb la resta de grups per tal d’avaluar el canvi de gestió, entre les que es plantegen opcions com la internalització o l’ús del disc horari.

Tot i que les formacions es van mostrar favorables a cercar nous models de gestió, el PSC i la CUP van expressar amb el vot en contra la seva disconformitat pel retard de l’Ajuntament a l’hora de resoldre aquestes qüestions i per la manca d’informació, les dades de costos i ingressos de la gestió de la zona blava.

Per unanimitat  es va aprovar el conveni de l’Ajuntament amb la SAREB, societat gestora de immobles procedents d’entitats financeres per a la cessió d’habitatge destinat a lloguer assequible. El regidor d’Habitatge, Xavier Rodríguez, va detallar alguns aspectes de l’acord, que permetran a l’Ajuntament disposar d’habitatges per una quantitat que oscil·larà entre els 75 i els 125 euros mensuals, depenent de si la casa es troba ocupada o buida. També es regula l’aportació màxima que ha d’assumir la SAREB i l’Ajuntament en cas de ser necessària una reparació a l’immoble. Rodríguez va apuntar que a Sant Sadurní podria disposar de tres habitatges en aquestes condicions, i va suggerir que en els casos d’ocupació, creia possible realitzar gestions per regular la situació ja que es tracta de persones usuàries de Serveis Socials.

El conveni amb el Consell Comarcal de l’Alt Penedès per a la prestació de serveis socials bàsics i d’igualtat, que enguany inclourà una subvenció extraordinària de 14.000 euros per al foment del voluntariat, va comptar amb el suport de tots els grups.

MOCIONS
Després de la part de control amb la informació econòmica i dels decrets d’alcaldia i acords de la junta de govern, es va passar al torn de mocions. Els grups van adherir-se i compartir una moció en defensa dels treballadors de Robert Bosch i Saint Gobain, i aquelles empreses del teixit productiu del Penedès. Totes les formacions van expressar la necessitat de donar suport i vetllar per l’equilibri industrial i territorial.

El portaveu d’En Comú, Rafa Berlanga, també va presentar una moció de denúncia i condemna a les actuacions i opacitat dels comptes del rei emèrit Joan Carles de Borbó, que va rebre el suport de tots els grups. El portaveu del PSC, Pedro Campos, va explicar que els seus regidors s’acollien a la valoració dels serveis jurídics de l’Ajuntament davant la possible impugnació per part de l’Estat i l’inici d’algun procediment contenciós-administratiu en cas de prosperar la moció. També el PP va retirar-se del punt en considerar que el plenari no tenia cap competència en aquest assumpte.

Entrant com a assumpte d’urgència, el plenari va aprovar la moció contra la inhabilitació del president de la Generalitat Quim Torra. En Comú va compartir l’argumentari però s’hi va abstenir per la declaració independentista en un dels darrers punts de l’acord. Tant el PSC com el PP es van retirar del debat. L’alcalde Josep Maria Ribas va ser l’encarregat de llegir el redactat proposat per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

PRECS I  PREGUNTES
Al torn de precs i preguntes, el regidor Toni Romeu va respondre a les consultes de la CUP i el PSC per la col·locació de plaques d’homenatge a les víctimes del nazisme i va demanar un acord més ambiciós per avançar en la memòria històrica.
Des de la CUP, la portaveu Arantxa Fernández va tornar a insistir en la necessitat de convocar els consells sectorials per millorar la participació i, en concret, va posar com exemple el consell de Turisme i la manca d’informació rebuda en els preparatius del Cavatast. I també per les queixes d’algunes empreses a l’hora de fer servir la deixalleria municipal.

Per la seva banda, el PSC també va demanar una revisió dels acords del Pla de Xoc per fer front als efectes de la COVID-19, després dels primers mesos de recorregut.

Entre les respostes del govern, la regidora d’Acció Social, Meritxell Borràs va recordar que a les comissions informatives es va donar compte dels ajuts i subvencions que s’ofereixen a famílies, empreses i emprenedors des de Serveis Socials i Promoció Econòmica. També Carles Del Amor, regidor de Medi Ambient, va recordar la reserva prèvia per tal de regular l’accés de les empreses a la deixalleria.

Ton Amat, regidor de Turisme, va assenyalar que l’edició d’enguany del Cavatast vol donar suport al cava, la cultura i la restauració. Va avançar que finalment la mostra comptarà divendres amb un acte d’inauguració, amb la presència de la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, i que també es presentarà l’ampolla de cava benèfica de la Confraria del Cava que destinarà els beneficis a Càritas de Catalunya. I també va informar que està prevista la presència durant el cap de setmana de la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà.

El ple va concloure després de gairebé tres hores de sessió.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No