Llei de Transparència

L’Ajuntament del Vendrell, una de les institucions més transparents de Catalunya

El portal informatiu Canal Ajuntament ha elaborat un Mapa del grau de compliment de la Llei de Trasparència dels ajuntaments catalans, i l’Ajuntament del Vendrell compleix més del 80% de les obligacions de Publicitat Activa

L’Ajuntament del Vendrell, una de les institucions més transparents de Catalunya. Ajuntament del Vendrell

L’Ajuntament del Vendrell, una de les institucions més transparents de Catalunya. Ajuntament del Vendrell

El portal informatiu Canal Ajuntament ha elaborat un Mapa del grau de compliment de la Llei de Trasparència dels ajuntaments catalans, i l’Ajuntament del Vendrell té el color verd per complir més del 80% de les obligacions de Publicitat Activa de la Llei de Transparència.

Per a l’elaboració d’aquest mapa, el portal informatiu s’ha basat en les dades del Mapa Inforpaticipa, elaborat pel grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència de la Universitat Autònoma de Barcelona, i en l'avaluació feta també per l’equip de Canal Ajuntament dels ítems claus dels respectius portals de transparència com ara la publicació de les actes de junta de govern i dels plens, els contractes, els convenis, les retribucions del personals, dels càrrecs electes i de confiança, així com els diversos indicadors econòmics.

Cal recordar que aquest any l’Ajuntament del Vendrell ha tornat a revalidar el “Segell Infoparticipa 2019” per la qualitat i transparència del seu web municipal amb un 96% de compliment dels criteris avaluats. Aquest distintiu l’atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i és el màxim reconeixement a la qualitat i a la transparència de la comunicació local pública en els webs municipals.

El regidor de Comunicació i Transparència, Christian Soriano, ha mostrat la seva satisfacció “per aquest reconeixement de l’Ajuntament del Vendrell com un referent en transparència i bon govern, cosa que ens anima a seguir treballant per una administració local més oberta i transparent".

Enllaç al Mapa del grau de compliment de la Llei de Trasparència dels ajuntaments catalans elaborat per Canal Auntament: https://www.canalajuntament.cat/noticies/97171-mapa-del-grau-de-compliment-de-la-llei-de-transpaencia-dels-ajuntaments-catalans

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!