Nou document marc

L'Alt Penedès estrena un nou Pla d’Igualtat de Gènere per atendre les desigualtats del territori

Xavier Lluch: 'és un document que ha de servir perquè la lluita per la igualtat no defalleixi a tots els municipis de la comarca. Els polítics són els que l’hem de tirar endavant en les nostres accions del dia a dia'

L'Alt Penedès estrena un nou Pla d’Igualtat de Gènere per atendre les desigualtats del territori. Diputació de Barcelona

L'Alt Penedès estrena un nou Pla d’Igualtat de Gènere per atendre les desigualtats del territori. Diputació de Barcelona

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès han donat a conèixer el Pla d’Igualtat de Gènere de l’Alt Penedès 2020-2024 que estarà a disposició dels 27 municipis de la comarca. En la presentació, que va tenir lloc telemàticament ahir dijous a la tarda, la diputada de Polítiques d’Igualtat de la Diputació de Barcelona, Alba Barnusell, va assenyalar que “els plans d’igualtat són un instrument clau per avançar en el camí vers una major equitat de gènere. És evident que el món local, per la seva posició propera a la ciutadania, ocupa un paper protagonista en aquest procés”.

La presentació del Pla va comptar amb la participació de la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Laura Martínez; el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch; la Consellera de Benestar Social del Consell Comarcal, Núria Arnau; el president de l’Àrea d’Atenció a les Persones del Consell Comarcal, Jordi Ferrer; la consultora de Moon Consultoria encarregada d’elaborar el Pla, Gemma Nogués, i la diputada de Polítiques d’Igualtat de la Diputació de Barcelona, Alba Barnusell.

El president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, va agrair sobretot la participació ciutadana en la part de la diagnosi, i va destacar que el Pla d’Igualtat “és un document que ha de servir perquè la lluita per la igualtat no defalleixi a tots els municipis de la comarca. Els polítics són els que l’hem de tirar endavant en les nostres accions del dia a dia."

El president de l’Àrea d’Atenció a les Persones, Jordi Ferrer, va fer esment especial “a les persones més vulnerables de la nostra societat, aquelles que són ateses a Serveis Socials, on les desigualtats entre gèneres encara es fa més evident."

La consellera de Benestar Social, Núria Arnau, va afirmar que a nivell comarcal “hi ha la necessitat de continuar conscienciant i sensibilitzant sobre igualtat de gènere, treballar fort sobretot a nivell de prevenció i fer educació a nivell comunitari per lluitar contra els efectes de la violència masclista, per normalitzar la igualtat de gènere en tots els àmbits de la vida, tant familiar, com escolar, laboral."

I finalment, la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Laura Martínez, va tancar l’acte de presentació del Pla d’Igualtat de Gènere de l’Alt Penedès dient que “mitjançant un treball coordinat i intens entre els ens locals i la Generalitat, podrem continuar avançant com a país; perquè una societat més justa, igualitària i lliure de violències masclistes no és ajornable”.

La Diputació de Barcelona, a través de l’Oficina de les Dones i LGTBI, ha acompanyat al Consell Comarcal de l’Alt Penedès en l’elaboració d’aquest Pla en el marc del servei que presta als ens locals en matèria d’igualtat de gènere. La corporació hi ha contribuït a través d’assessorament personalitzat, finançament i recursos tècnics “amb l’objectiu de construir una societat més equitativa, cohesionada i inclusiva”, en paraules de la diputada de Polítiques d’Igualtat. En aquest sentit, Barnusell va remarcar durant la presentació el fet que “una comarca com l’Alt Penedès, amb 23 dels seus 27 municipis amb menys de 5.000 habitants, faci un Pla d’Igualtat de gènere amb la voluntat de lluitar contra les desigualtats amb una estratègia global, ferma i definida pels propers anys”.

El Pla d’igualtat de gènere de l’Alt Penedès (2020-2024) té per objecte contribuir a promoure la igualtat de gènere a la comarca. El Pla s’estructura en 6 àmbits d’intervenció, 22 objectius i 108 accions. Els àmbits d’actuació són: Compromís amb la Igualtat; Acció contra la violència masclista; Drets i qualitat de vida;  Coeducació i transmissió d’una cultura igualitària;  Reformulació dels treballs i dels temps; i  Reconeixement del lideratge i la participació de les dones. Cada àmbit concreta uns objectius a acomplir, unes accions i un cronograma anual. El pla parteix d’una anàlisi o diagnosi inicial i estableix uns resultats esperats per a cadascun dels objectius definits.  El Pla s’ha elaborat mitjançant un procés participatiu molt ampli on s’han pogut copsar les necessitats de millora i les inquietuds en matèria de gènere de la població de l’Alt Penedès, i serà una eina de guia a disposició dels ajuntaments de l’Alt Penedès.

La Diputació de Barcelona impulsa, des de l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar, diverses iniciatives per treballar contra les discriminacions envers les dones i afavorir la igualtat entre les persones independentment del seu gènere i en tots els àmbits de la societat. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local