Valoració de l'any

Sant Sadurní eliminarà tota la zona blava el 2021 i la substituirà per un rellotge horari

Està previst que es reparteixen fins a 10 mil rellotges que arribaran a totes les llars de la localitat i també als diferents comerços per a que els entreguin, igualment, als clients

L'alcalde de Sant Sadurní d'Anoia, Josep Maria Ribas, i el tinent d'alcalde, Ton Amat. Ramon Filella

L'alcalde de Sant Sadurní d'Anoia, Josep Maria Ribas, i el tinent d'alcalde, Ton Amat. Ramon Filella

A partir de gener, Sant Sadurní d'Anoia deixarà de tenir zona blava d'aparcament a tot el municipi. Les 140 places repartides pels carrers sadurninencs passaran a estar regulades per un rellotge horari que s'haurà de col.locar en cadascun dels cotxes que aparquin. L'Ajuntament de Sant Sadurní ha decidit prendre aquesta mesura aprofitant el final del contracte de concessió de la zona blava previst per finals d'aquest mes de desembre.

Està previst que es reparteixen fins a 10 mil rellotges que arribaran a totes les llars de la localitat i també als diferents comerços per a que els entreguin, igualment, als clients. Es permetrà aparcar fins a 30 minuts si bé l'Ajuntament està obert a ampliar aquesta franja horària si es veu que és insuficient per a complir els objectiu de rotació de l'estacionament.

L'alcalde sadurninenc, Josep Maria Ribas, ha explicat que “la finalització de la concessió ens va fer plantejar l'opció del rellotge i hem acabat considerant que és una bona opció pel comerç. Perdrem els 25 mil euros del cànon de la concessió, però el poble creiem que recuperarà amb escreix aquesta quantitat perquè es generarà més moviment comercial”.

El 2021, malgrat totes les dificultats econòmiques plantejades per la Covid-19, s'encararà amb força a Sant Sadurní d'Anoia. Com a primer pas, l'Ajuntament té previst incrementar el pressupost fins el 16,7 milions d'euros (un 6 per cent més que el d'aquest any), un augment que permetrà fer front a l'emergència social generada per la pandèmia i també abordar projectes de municipi molt importants.

Entre els projectes més rellevants que es tiraran endavant destaquen el de la museització del Centre d'Interpretació del Cava de La Fassina que passarà a anomenar-se CentreCava i que canviarà completament l'actual concepte o la segona fase de reforma de l'Ateneu que permetrà ampliar els usos del recinte més enllà de la reconegida activitat esportiva.

Vestidors del camp de futbol

Una de les actuacions que també veurà la llum el 2021 és el de la reclamada construcció dels vestidors del camp de futbol de La Triola. El projecte té un cost de 1'8 milions d'euros i inclourà també l'habilitació d'una nova graderia i la millora general de l'equipament. Entre el llistat de projectes que s'encararan amb el nou any, l'alcalde Josep Maria Ribas també ha volgut destacar el de la dinamització de la Plaça Nova.

Sobre aquesta dinamització, Ribas ha assenyalat que “la Plaça Nova és, des de l'obertura del Centre Cutlural, el principal pol d'atracció del centre de la vila i és del tot necessari reordenar l'espai per a fer-lo més adequat per als veïns i veïnes del poble”. La dinamització passarà per una més que probable peatonalització del perímetre que farà possible guanyar espai per a les terrasses i lloc per a l'activitat dels diferents comerços de l'àrea.

Tant l'alcalde Josep Maria Ribas com el tinent d'alcalde, Ton Amat, han coincidit en posar l'accent en les dificultats que s'han hagit de superar a Sant Sadurní d'Anoia en aquest 2020 a causa dels efectes de la pandèmia. Entre d'altres aspectes, per exemple, han recordat que l'Ajuntament ha hagut d'invertir fins a 650 mil euros no previstos per abordar actuacions vinculades a la pandèmia. Així 90 mil euros han anat a obres a escoles per adequar-les a la normativa Covid-19, 60 mil euros al reforç de la neteja d'equipaments municipals i 500 mil euros més a un pla de xoc destinat a comercços i autònoms del municipi i a cobrir la reducció de taxes aplicades durant l'exercici.
L'increment del sostre de despesa de les corporacions locals aprovat pel Govern de cara al 2021 fa possible l'augment del pressupost municipal pel nou any. Amb tot, l'alcalde ha recordat que “de moment el 2021 el podem abordar amb garanties perquè som un ajuntament molt sanejat i sense problemes econòmics, però si aquesta situació s'allarga en el temps acabarem tenint problemes. Espero que de cara al pressupost 2022 ja no tinguem aquesta pandèmia al damunt, perquè si no és així, patirem molt. Els diners no són eterns”.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!