Eleccions 14-F

Esquerra retreu al PSC la seva indefinició sobre el Quart Cinturó i la seva deixadesa en la defensa de l'Alt Penedès

Els republicans alerten del perill d’una presidència d’Illa amb el suport de l’extrema dreta amb l’únic objectiu de barrar el pas a ERC i demanen una gran mobilització per guanyar “el Penedès republicà”

Esquerra retreu al PSC la seva indefinició sobre el Quart Cinturó i la seva deixadesa en la defensa de l'Alt Penedès. ERC

Esquerra retreu al PSC la seva indefinició sobre el Quart Cinturó i la seva deixadesa en la defensa de l'Alt Penedès. ERC

Esquerra Republicana té clar que les eleccions de diumenge s’hi decideix el model de Penedès. Per això apunten els últims dies de campanya per fer evidents els diferents models. La candidata republicana Lluïsa Llop va deixar clar que “només una victòria d’Esquerra Republicana podrà frenar que el Quart Cinturó destrossi la comarca”.

Model oposat al PSC

Llop va reiterar que aquest diumenge 14 de febrer el model de Penedès està en joc. Llop va lamentar que el PSC faci veure “que no hi ha projecte sobre el Quart Cinturó que destrossa la comarca” i eviti posicionar-se. Llop va retreure que ja se sap què passa “quan no prenen posició davant la destrucció de la comarca, és perquè com sempre es posaran de perfil donant suport al Quart cinturó” i per això va afirmar que “és imprescindible la victòria d’Esquerra Republicana a la comarca, al Penedès i al país”.

Lluïsa Llop va contraposar el model de “la inexistència” del PSC, amb el model republicà que lidera Esquerra. Per la candidata republicana en la situació actual de la comarca “necessitem una presidència que no tingui dubtes sobre el Quart cinturó, necessitem una presidència i un govern que tinguin un model de Penedès” i va reiterar l’aposta pel pla de reindustrialització i la conversió de la indústria auxiliar de l’automòbil, l’aposta estratègica per l’energia renovable i l’autoconsum i l’impuls de la regió agroalimentària.

Rigor i seriositat pel Penedès

Precisament, el suport al sector agrari és un dels puntals que Esquerra defensa com a model pel Penedès. Montse Espinosa ho va deixar clar “el Penedès necessita un govern i una presidència seriosa, que actuï amb rigor i que estigui al costat de la pagesia i la cultura vitivinícola”. Espinosa va lamentar que partits “de sempre” estiguin totalment desconnectats de la realitat i de la feina que s’ha estat fent en defensa dels espais agraris. Espinosa va destacar positivament la feina de la consellera Teresa Jordà amb l’aprovació de la llei d’espais agraris, una eina llargament reclamada per blindar aquests espais. Espinosa va trobar “curiós” que partits com Junts que formen part del govern portin al programa l’impuls d’aquesta llei, quan ja ha estat aprovada. “El Penedès necessita un projecte seriós, rigorós, un projecte que no s’improvisi d’un dia per l’altre perquè el que ens hi juguem és molt”.

Crida a la mobilització

Esquerra Republicana es marca l’objectiu de guanyar per primera vegada les eleccions a la comarca, al Penedès i al país, i per aquesta raó Jordi Ramos va fer una crida a la mobilització de tota la gent “que cregui en la República, que una sortida social i d’esquerres a la crisi i pels que vulguin avançar i construir un país per a tothom”. Ramos va situar Esquerra Republicana com l’opció que “davant el problemes posem solucions; davant els reptes, propostes i davant la inoperància dels de sempre, posem esperança d’un futur millor”.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!