Crisi del coronavirus

El Vendrell otorga 60.600 euros en la línia d’ajuts directes a bars, restaurants i centres d’estètica

S’han concedit 101 ajuts per al total de 138 sol·licituds presentades

La Junta de Govern Local daquest dilluns ha aprovat la relació de beneficiaris de la convocatòria d’ajuts directes a la restauració i centres d’estètica afectats pel segon estat d’alarma provocat per la Covid-19. Amb l’objectiu de contribuir a la seva reactivació econòmica i superar els efectes negatius pel tancament o la reducció de la facturació a causa de la Covid-19, la Junta de Govern Local del passat 1 de març va aprovar la convocatòria de la 3a línia d’ajuts directes a autònoms i petits comerços amb una partida pressupostària de 100.000 euros.

En aquest cas, la convocatòria d’ajuts es va limitar a bars, restaurants i centres d’estètica, que van ser els més afectats pel tancament decretat a l’octubre del 2020.

S’han concedit 101 ajuts per al total de 138 sol·licituds presentades, amb una aportació de 60.600 euros per a tots ells; 600 euros per a cadascú dels beneficiaris. El 77% dels beneficiaris són bars i restaurants i un 23% centres d’estètica; el 63% son empreses de més de 5 anys d’antiguitat i el 78% corresponen a autònoms.

Aquesta ajuda exclusiva per al sector de la restauració i els centres d’estètic és acumulable a les dues convocatòries anteriors d’ajuts a autònoms i petita i mitjana empresa de l’any 2020. D’aquesta manera, els nous beneficiaris poden rebre fins a 1.200 euros sumant aquesta última ajuda i la de l’any passat.

En les tres convocatòries d’ajuts directes a autònoms i a la petita i mitjana empresa del Vendrell s’han beneficiat 389 empresaris amb un ajut màxim de 600 euros, i de 1.200 euros en el cas de la restauració i centres d’estètica. El 41,9% dels beneficiaris de les tres convocatòries corresponen a bars i restaurants. En total, s’han concedit 229.009,78 euros d’ajuts directes al teixit empresarial del Vendrell afectat pels tancaments i restriccions decretats per la pandèmia de la Covid-19.

Aquestes tres convocatòries d’ajuts directes, més els ajuts indirectes amb la reducció de taxes    (-25% a la taxa d’escombraries comercials any 2021, i a la taxa de terrasses un -22% any 2020 i un -50% any 2021) són mesures que el govern de l’Ajuntament del Vendrell ha implementat durant la pandèmia per pal·liar l’impacte negatiu de la Covid-19 en el teixit productiu del municipi.

Aquest conjunt de mesures s’emmarca amb el projecte “Reactivem El Vendrell”, que compta amb la unanimitat i el consens dels 7 grups municipals, que aquest 2021 el govern de l’Ajuntament del Vendrell continua aplicant dins del pla “El Vendrell Avança”.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, expressa que: “l’impacte negatiu de la pandèmia sobre l’economia del Vendrell requereix, entre d’altres mesures, d’ajuts directes i indirectes de l’Ajuntament per parar el cop mentre la població vacunada s’estén i arriba amb força la recuperació”.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!