Equipaments

La Diputació elabora el Pla director d’equipaments de Subirats

La proposta d’estructura de la xarxa d’equipaments s’organitza en quatre nivells com son proximitat a la ciutadania de cada nucli, xarxa primària de serveis, equipaments especialitzats i equipaments de servei supramunicipal

Casa de la Vila de Subirats. Diputació de Barcelona

Casa de la Vila de Subirats. Diputació de Barcelona

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Subirats el Pla director dels equipaments del municipi, una eina de planificació que recull les necessitats i les disponibilitats en matèria d'equipaments amb una diagnosi de la xarxa existent, incloent els projectes municipals en curs, i propostes de línies estratègiques d’actuació a futur per tal d’aconseguir uns equipaments que permetin oferir un adequat servei a la població.

D’acord amb el Pla, el municipi de Subirats, d’una gran extensió amb una població que viu dispersa en 15 nuclis, sent els quatre principals Sant Pau d’Ordal, Lavern, Ordal i Casablanca, actualment disposa d’una important xarxa d’equipaments i en la majoria de tipologies les dotacions existents superen els estàndards, en comparació amb poblacions similars, no detectant-se mancances importants i, aquelles que es diagnostiquen, l’Ajuntament ja està en vies de solucionar-les.

Davant d’aquesta situació, el Pla aposta per una estratègia de futur que combina tres línies d’acció. Així, d’una banda es proposa mantenir i potenciar els espais cívics i esportius existents en cada nucli, com a elements de cohesió ciutadana en les diferents franges d’edat, i coordinar els recursos i programes d’activitats a realitzar. D’altra banda, es proposa consolidar l’eix Lavern - Sant Pau d’Ordal i Ordal, situant-hi els equipaments de la xarxa primària de servei i especialitzant determinades instal·lacions ja existents per a una major funcionalitat. Finalment, es planteja fomentar el valor patrimonial dels equipaments existents i reforçar la connexió a peu i en bicicleta entre nuclis.

Per la casuística territorial complexa i extensa del municipi, la proposta d’estructura de la xarxa d’equipaments s’organitza en quatre nivells com son proximitat a la ciutadania de cada nucli, xarxa primària de serveis, equipaments especialitzats i equipaments de servei supramunicipal. El cost total aproximat de les actuacions a realitzar és de sis milions d’euros a repartir en deu anys.

Aquest treball ha de facilitar a l’equip de govern la presa de decisió i la priorització i planificació de les actuacions a realitzar durant els propers anys, esdevenint un full de ruta respecte les actuacions a realitzar en els equipaments municipals.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local