Ple municipal

El ple de Vilafranca aprova una moció que busca consolidar i potenciar el nou servei d'Escolta Emocional

La proposta de Vilafranca en Comú va ser recollida tant per part dels dos partits del govern (Junts per Vilafranca i PSC) com per part d’ERC que van introduir esmenes al text inicial

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El ple de gener de l’Ajuntament de Vilafranca va estar marcat, sobretot, pel debat en torn a les mocions que van presentar els diferents grups municipals. Una de les més rellevants va ser la que va formalitzar Vilafranca en Comú (VeC) sobre la necessitat d’impulsar un pla comunitari de salut mental per a joves. Els efectes dels dos anys de pandèmia sobre la salut mental del sector més jove de la població és una realitat social que els diferents governs municipls, també el de Vilafranca, volen tractar de pal·liar.

La proposta de Vilafranca en Comú va ser recollida tant per part dels dos partits del govern (Junts per Vilafranca i PSC) com per part d’ERC que van introduir esmenes al text inicial de Vilafranca en Comú i van acabar votant de forma positiva a la moció. Les esmenes presentades fan referència a la necessitat de consolidar i potenciar el nou servei d’Escolta Emocional que està en marxa a Vilafranca des del passat mes de setembre. Aquest servei, que s’ofereix de forma individualitzada al SIAJ de La Nau, es va crear tenint en compte, precisament, la problemàtica exposada a la moció.

L’objectiu de l’Ajuntament, a través del text aprovat, és augmentar la capacitat d’atenció del nou servei que, des de que es va posar en marxa, s’ha presentat al sector més jove de la població vilafranquina en sessions informatives realitzades tant a entitats de joves com a les aules de centres escolars. Tal i com va detallar el regidor de Joventut, Miquel Medialdea, en aquests primers mesos de funcionament ja s’han atès 35 joves.

Tots els grups es van afegir al recolzament a la moció. Des de la CUP es va recordar que en els darrers anys hi ha hagut un deteriorament evident dels serveis de salut en general i de salut mental en particular i que és imprescindible revertir aquesta tendència. Per la seva part, Esquerra Republicana de Catalunya va reclamar una actuació més decidida del govern en plans d’actuació comunitària. En nom del govern, Anna Doblas, va fer un repàs a els accions dutes a terme pels serveis municipals en matèria de prevenció de la salut.

Doblas va recordar el treball realitzat pel Centre de Salut Infantil i Juvenil de l’Alt Penedès que està ubicat al CAP Nord de Vilafranca de Penedès i que només en el darrer any va atendre 460 persones en primera visita i es va fer seguiment d’unes altres 1.460.

Més enllà del debat sobre la preocupació compartida que genera la salut mental dels joves vilafranquins, el ple, que va tornar a ser telemàtic per efectes de la pandèmia, també va generar participació en torn a una moció presentada per Ciutadans sobre la proposta de retirar l’impost de CO2 dels vehicles, una moció que va ser rebutjada. Els diferents portaveus van reconèixer que l’impost és millorable o reformable, però que respon a una necessitat real de reducció dels contaminats i que, per tant, no es pot eliminar.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local