Agenda del Penedès

Cursos, tallers

Taller de propostes sobre el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible de VNG

Vilanova i la Geltrú | Centre Cívic Sant Joan | 07-02-2015

Bicicleta

El taller participatiu que tindrà lloc al Centre Cívic Sant Joan, de 9.30 a 13.30 hores, és obert a tota la ciutadania. L'objectiu és que els participants puguin aportar les seves idees i opinar sobre les propostes que preveu el PMUS, el qual ha de definir les estratègies i accions que s'han de desenvolupar a la ciutat en els propers anys per aconseguir un model de mobilitat sostenible, segur i integrador.

Durant la primera fase del taller l'empresa AIM, encarregada de l'elaboració del PMUS, explicarà als assistents les propostes concretes sobre cadascun dels modes de transport, a peu, bicicleta, vehicle privat i transport públic. A partir d'aquí es crearan grups de treball per debatre les diferents propostes i fer les noves aportacions.

Per assistir a aquest taller no és necessari haver participar en la primera fase de la diagnosi. Les inscripcions es poden fer del 20 de gener al 5 de febrer, de manera presencial a l'Oficina d'Atenció Ciutadana o bé per internet a través de la carpeta ciutadana.

El procés d'elaboració del PMUS també compta amb perfil de twitter @PMUSVilanova, el hashtag #VNGmobilitat, i el blog per tal de poder seguir fent aportacions.

La Regidora de Serveis Viaris i Mobilitat, Gloria Garcia, ha explicat que la voluntat del govern municipal és poder disposar del document final durant el mes de març. "Creiem que al mes de març ja estarem en disposició de presentar el nou PMUS. De tota manera, de manera paral·lela, ja s'estan realitzant accions de millora que incorporarà el nou Pla, com el fet d'augmentar el nombre de quilòmetres de carril bici. La nostra voluntat és que la posada en funcionament de la xarxa íntegra de carril bici sigui també durant el mes de març. Estem treballant perquè coincideixin les dates"

El procés per la redacció del nou PMUS es va iniciar fa un any amb la fase de diagnosi, que ja disposa del document de conclusions. Dins d'aquest hi ha aspectes molt importants a tenir en compte de cara a la redacció final. Destaca en la mobilitat sostenible el fet que el 70% dels desplaçaments que es fan dins la ciutat sigui a peu. Aquesta és, pels responsables municipals, una xifra molt important ja que costa trobar ciutats similars a Vilanova i la Geltrú que tinguin aquest alt nivell de mobilitat a peu. Per contra només hi ha un 30% d'espais destinats exclusivament a vianants, una dada que posa de manifest la necessitar d'ampliar aquests tipus de zones.

Aquest anàlisi tècnic ha estat enriquit amb les aportacions realitzades per la ciutadania a través dels diferents mecanismes de participació ciutadana posats al seu abast, com els qüestionari online a través del blog, qüestionari mitjançant butlletes informatives i l'organització d'una primera jornada participativa, celebrada el 14 de juny.

L'Ajuntament de VNG i la Diputació de Barcelona van signar el conveni per elaborar el Pla de Mobilitat Urbana del municipi, una eina de planejament necessària per la ciutat. El conveni s'estableix en el marc del Pla "Xarxa de Governs Locals 2012-2015" de la Diputació de Barcelona. L'aportació econòmica de l'Ajuntament a la redacció del projecte és del 25%. La Diputació aporta 75 mil euros i l'Ajuntament de VNG 25 mil, ja que el cost total de la redacció del projecte és de 100 mil euros.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!