Cursos, tallers
'Avui tastarem pa' amb el premiat flequer Jordi Morera a la biblioteca Cardona
Vilanova i la Geltrú | Biblioteca Cardona Torrandell | 29-01-2015
A càrrec de Jordi Morera, forner-propietari de L'Espiga d'or i autor del llibre "Avui faràs pa", i Laura Arranz, nutricionista i autora de diversos llibres com "Què hi ha per sopar?".
La recuperació del gust pel pa artesanal i per la varietat de pans ja forma part del dia a dia i cada vegada guanya més adeptes. Què ens aporta de bo el pa de proximitat? Què ens aporta nutricionalment i quin és el valor dins de la nostra alimentació? Després d'aclarir aquests dubtes es farà un tast de pans en col·laboració amb els forns L'Espiga d'or.
Jordi Morera pertany a una cinquena generació de flequers i recentment ha estat guardonat amb el Premi al millor jove artesà alimentari innovador que atorga la Comissió d'Artesania Alimentària Catalana, depenent de la Generalitat, i convertint-se en el primer forner que rep aquest guardó. El jurat del premi destaca "la recuperació del forn de llenya de la família, la recuperació de peces de gran format i l'elaboració de pans de gustos autòctons amb ingredients de proximitat i de temporada, com també de pa amb IGP Pa de Pagès Català".
El juny de 2014 Morera va publicar el seu primer llibre, "Avui faràs pa", que es pot trobar a les biblioteques de la ciutat. Aquest forner també participa activament en la difusió de la cultura del pa mitjançant el seu blog, Jordi Morera - Artisan Baker.
Laura Arranz és l'autora del llibre "Què hi ha per sopar?" i responsable del portal web Gana Nutrición, un projecte sobre educació alimentària realitzat per un equip multidisciplinar de professionals dels àmbits de l'educació, la nutrició, la salut, la dietètica, la psicologia, la tecnologia i legislació alimentària.
Lloc i adreça de l'acte
- Vilanova i la Geltrú
- Biblioteca Cardona Torrandell
- Menéndez Pelayo
- 19 hores
Informació de contacte
T'ha interessat aquest acte?
Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.