Fires i festes

Festa Major de la Geltrú

Diferents indrets 10-08-2017 fins 15-08-2017 | Diferents horaris
Festa Major de la Geltrú

Aquest dissabte se celebra el Tomb de Foc de la Festa Major de la Geltrú, amb el Drac de la Geltrú, el Drac petit de la Geltrú, el Drac de Sant Pere de Ribes, el Drac Badalot de l'Arboç, i la Víbria de Castelló.

Lloc i adreça de l'acte

A les vuit del vespre es farà la plantada de bèsties al castell de la Geltrú. I a les 10 de la nit començarà l'espectacle infernal, amb el Cabró, la Malèfica i altres éssers malèfics, a la plaça de Font i Gumà.
Tot seguit començarà el Tomb de foc amb les bèsties, tabalers, éssers malèfics i Taboo percussió.
El recorregut passarà pel carrer dels Arengaders, el Verger del Mestre Toldrà, la plaça de l'Assumpció, carrer del Castell, carrer dels Terrissaires, plaça del Sagrat Cor, carrer de les Roques, plaça Lledoners, carrer de Bonaire, plaça del Portal de Sitges, rambla del Castell, carrer de Cristòfol Raventós i plaça de l'Associació dels Alumnes Obrers.

Però la Festa Major de la Geltrú, que se celebra amb motiu de la Mare de Déu d'agost, comença aquest dijous dia 10, amb el Ban de Festa Major, el Pregó Medieval, que començarà a les sis de la tarda des del Castell de la Geltrú, i portarà el pregoner Sr. de Margalló, els feudals de la Geltrú i els seus acompanyants pels carrers de Vilanova i la Geltrú. A tres quarts de vuit, pregó de Festa Major al pati del Castell de la Geltrú a càrrec d'Eulàlia Sòria.
Dijous també es farà la hissada de la Senyera al campanar de la Geltrú, i teatre de Festa Major a la plaça de l'Assumpció.
Divendres 11, campionat de Botifarra i Tronada infernal de les Diablesses petites de la Geltrú a dos quarts de set de la tarda, amb les colles convidades del Ball de diables els Set Pecats Capitals de la Pobla de Mafumet i Diables de Tarragona. A tres quarts de deu del vespre Tronada infernal de les Diablesses de la Geltrú amb els Diables BAT de Tàrrega i Diables del Masnou. I a la nit, Nit dels Sentits, amb música, cantautors, tatuatges, salsa, màgia, poesia i ball.
Dissabte 12 matí infantil amb jocs tradicionals, taller de castells, jocs d'aigua i la participació de la Mula Guita. Al vespre, el Tomb de foc, i a dos quarts d'una de la nit, Ball de Festa Major.
Diumenge dia 13 es farà el concurs de truites, la I Tirada de bitlles catalanes, un vermut musical, i a la tarda havaneres. A dos quarts de deu del vespre, XXV aniversari de la Moixiganga de la Geltrú, amb sortida des de la plaça Font i Gumà, i amb les colles convidades de la Moixiganga de Barcelona, la Moixiganga de Vilafranca i la Moixiganga de Sitges.
Dilluns 14 a les 12 h es farà el llançament dels 12 morterets, i tot seguit El Repte, amb els Gegants de Vilanova, els Gegants de la Geltrú, la Mulassa Presumida de Vilanova i la Mula Guita de la Geltrú. Al vespre, "La Geltrú sopa amb tu", sopars a la fresca pels carrers de la Geltrú. A la nit actuació dels Falcons de Vilanova i la Geltrú, i un grup de versions on el públic puja a l'escenari i canta acompanyat pels músics.
Dimarts 15 és el dia gran. Comença amb les matinades, i a les 9.30 h el Truc a la festa a càrrec del Drac de la Geltrú i Grup de tabalers de les Diablesses de la Geltrú. A les 10.30 h ofici solemne en honor a la Mare de Déu. En acabar Cercavila de l'Espígol. A la tarda sardanes, i a la nit cinema a la fresca.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Promoció econòmica

A la recerca del CIT del segle XXI

Miquel Casellas

Un cop més s'ha de plantejar la seva raó de ser i s'ha d'actualitzar o fer un pensament perquè sinó la crua realitat li marcarà un futur més aviat negre. Una entitat amb 67 anys d'història i que és un clar exemple de la realitat del comerç a casa nostra