Agenda del Penedès

Fires i festes

Eco Sant Cugat

Sant Cugat Sesgarrigues | 16-09-2017 fins 24-09-2017

Eco Sant Cugat

L’Eco Sant Cugat s’impulsa des de l’Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues, però des de ja fa alguns anys que s’organitza conjuntament amb l’entitat del municipi Amics de la Font del Cuscó i la cooperativa d’àmbit comarcal Ecoxarxa Penedès. Els actes previs s’inicien amb una bicicletada popular emmarcada en la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura (dissabte 16) però el gruix d’actes es concentren els dies 22, 23 i 24 de setembre.

Aquesta edició destaca la xerrada del divulgador Mariano Bueno, el divendres 22, i la 3a Mostra Audiovisual de Medi Ambient del Penedès, el dissabte 23. El diumenge 24 és el dia gros de l’Eco Sant Cugat amb estands i expositors de temàtiques relacionades amb el medi ambient, com les energies renovables, estalvi d’aigua, mobilitat sostenible, i diferents entitats ecologistes, entre d’altres. També es programen xerrades, conferencies, tallers per a grans i petits, un mercat d’intercanvi, una caminada matinal, una bicicletada popular, un espai gastronòmic l’espai salut i com a novetat aquest any també l’espai de bioconstrucció.

Destacats de l’edició 2017:

Xerrada de Mariano Bueno: és un expert, pioner i divulgador de l’agricultura ecològica, la geobiologia, la bioconstrucció i les alternatives de vida més saludables, i autor de diversos llibres. Sota el títol “Cultivar Salut”, compartirà les seves experiències per tal millorar la nostra salut, i contribuir a la millora de l’entorn, cultivant fàcilment els nostres propis aliments i les plantes remeieres; i coneixent les bases de l’alimentació i les opcions de vida més saludables.

Tercera mostra audiovisual de medi ambient del Penedès: aquest any la mostra es farà a l’auditori del Centre Cívic, l’entrada és gratuïta i es projectaran els títols “Les Fonts del Penedès”, “Learning to fish”, “Berta Vive” (un documental  que denuncia l’assassinat de l’activista Berta Càceres) i com a destacat, el film francès “Mañana”, una Road Movie ecologista que s’ha convertit en fenomen social, i que va guanyar el Premi César 2016 al millor documental.

Espai Salut: Nova edició d’aquest espai que consta de diferents xerrades i tallers divulgatius relacionats amb la salut en el seu sentit més ampli: alimentació, exercici, relacions, emocions, creativitat... com són teràpies naturals, tècniques manuals, energètiques, i de creixement
personal.

Espai Bioconstrucció i Permacultura: Amb la col·laboració d’empreses i entitats del sector, podrem entendre què és la bioconstrucció; una manera d’edificar vetllant per la qualitat ambiental i de salut, i utilitzant materials transpirables, naturals i locals.

Tallers per a tota la família: durant el diumenge 24 s’han programat diverses activitats – totes gratuïtes – per un públic infantil i familiar. Inclou el taller “endevina quants terrossos de sucre hi ha en aquesta beguda” i l’atracció Ecocavallets.

Tots les activitats es desenvoluparan al complex escolar i esportiu del municipi. Tothom qui vulgui més informació la pot trobar al web de la fira: www.ecosantcugat.cat 

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!