Agenda del Penedès

Exposicions

Exposició conjunta 'Estètiques transversals' a La Sala

Vilanova i la Geltrú | 15-09-2017 fins 15-10-2017

Exposició conjunta 'Estètiques transversals' a La Sala

A partir d'aquest divendres es podrà visitar al Centre d'Art Contemporani La Sala l'exposició conjunta "Estètiques transversals – entorns fabrils", que mostra els resultats dels diversos projectes que s'han desenvolupat a les ciutats de Manresa, Mataró i Vilanova i la Geltrú durant el 2016 i 2017, i que han comptat amb diversos artistes, estudiants, equipaments culturals i associacions de l'entorn social de les ciutats al voltant d'un eix temàtic comú: el treball i la transformació social i urbana de ciutats mitjanes de passat industrial.

A Vilanova i la Geltrú s'ha treballat al voltant de l'antiga fàbrica Pirelli i la seva empremta, tant en l'espai social com en el paisatgístic, de la mà d'"El jardí de la memòria", un projecte col·laboratiu que es va presentar en una intervenció paisatgística efímera que es va realitzar al solar de la Pirelli de Vilanova i la Geltrú el passat 19 de maig, fruit de mesos de treball a partir dels arxius personals de les antigues treballadores que formaven part del grup "La història a les nostres mans. Grup de dones amb memòria" i de l'Arxiu Comarcal del Garraf, junt amb els alumnes de tercer d'ESO de l'Institut Manuel de Cabanyes, així com el treball artístic dels alumnes de l'Escola Municipal d'Art de Vilanova i la Geltrú (EMAID).
El procés de treball i de creació de la intervenció paisatgística van ser coordinats per l'artista Joan Nadal i es van realitzar amb els alumnes de l'Escola d'Art, que a partir de materials en ús de l'actual fàbrica Prysmian i dels arxius personals del grup de dones van explorar les arrels del passat industrial de la ciutat des d'una perspectiva creativa i col·laborativa.
"El Jardí de la Memòria" compta amb un treball fotogràfic de seguiment del procés, realitzat pel fotògraf Xavier Pascual, el qual es va exposar durant la presentació a l'espai públic, i que és un element més dels diversos engranatges que s'han activat a partir del projecte.

La tercera edició d'Estètiques Transversals és un projecte d'Idensitat en col·laboració amb diversos equipaments culturals, que ha treballat al voltant de la transformació d'una urbs industrial en una ciutat de serveis, de la memòria obrera i el paper de les dones en l'àmbit laboral productiu i reproductiu, l'abandonament de l'espai, la reconversió dels terrenys, l'especulació o l'apropiació dels espais per part de la ciutadania. Amb el subtítol "Pràctiques artístiques, accions educatives i ciutats mitjanes", Idensitat i el Centre d'Art Contemporani la Sala han treballat per crear un espai d'experimentació i també de confluència.
L'exposició es podrà veure a Manresa, Mataró i Vilanova i la Geltrú consecutivament, començant pel Centre d'Art Contemporani LA SALA, on serà del 15 de setembre al 15 d'octubre de 2017.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!