Agenda del Penedès

Exposicions

Exposició itinerant sobre la portalada de Ripoll al Mercat del Centre

Vilanova i la Geltrú | 21-09-2017 fins 23-10-2017

Exposició itinerant sobre la portalada de Ripoll al Mercat del Centre

A la nostra ciutat, es podrà visitar del dijous 21 de setembre fins al 23 d'octubre al Mercat del Centre.

El camí per aconseguir que la Portalada sigui declarada Patrimoni Mundial va fer un pas endavant el novembre de 2016, quan es va incloure a la Llista Indicativa per part del Consejo del Patrimonio de l'Estat Espanyol. La voluntat és que la portalada romànica formi part del llegat de monuments culturals de la humanitat, que representen símbols i emblemes de les diferents cultures que hi ha i han existit al món.

Un dels objectius dels promotors de la iniciativa de candidatura a Patrimoni de la Humanitat és continuar amb la tasca de donar a conèixer arreu la Portalada de Ripoll, per disposar de tot el suport possible a la proposta.
I és per això que s'ha creat l'exposició itinerant, un encàrrec de l'Ajuntament de Ripoll al Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès. La finalitat és difondre la candidatura de la Portalada de Ripoll durant els propers mesos, mentre madura el projecte per elevar la proposta a la UNESCO a París.

El Patrimoni de la Humanitat o Patrimoni Mundial (en anglès World Heritage) és un pla de protecció dels béns culturals i naturals del món, proposat per l'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO), a través de la "Convenció sobre la Protecció del Patrimoni Mundial Cultural i Natural", aprovat el 1972. 

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!