Altres

Dia Mundial de l’Alzheimer a Vilanova i la Geltrú

Vilanova i la Geltrú | 21-09-2017

Un grup d'avis aixequen les mans seguint les instruccions d'una terapeuta en un taller de psicomotricitat a l'AFAB per a malalts d'Alzheimer

El dia 21 de setembre més de 600 participants del programa REMS s’uniran per presentar el seu nou himne i fer una cantada col·lectiva, amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer. REMS (Reforçar i Estimular la Memòria i la Salut), és un innovador programa de la Fundació Catalunya La Pedrera adreçat a la millora de la qualitat de vida de persones grans amb malalties neuro-degeneratives.

La creació d’aquest himne, compost pel pianista i compositor Albert Guinovart, forma part de la tasca terapèutica que du a terme el propi programa REMS. És per això que l’estructura de la cançó ha estat treballada conjuntament amb el lletrista David Pintó i una musicoterapeuta per tal que s’adaptés als gustos i les necessitats d’aprenentatge dels participants del programa.

Amb aquest objectiu s’han incorporat repeticions per reforçar l’atenció i la memòria de treball i s’han inclòs paraules clau seleccionades per la seva força motivacional. El procés d’aprenentatge de la cançó i la seva coreografia durant aquests mesos ha suposat per tots ells un exercici terapèutic complet amb l’objectiu de reforçar les habilitats que preserven.

Sota el títol “La melodia d’un record”, la cançó parla sobre l’alegria de viure i les ganes de continuar endavant, amb la voluntat de que sigui un himne que el reconeguin com a propi i contribueixi a cohesionar-los com a grup, objectius també del programa REMS de la Fundació.


Cantada conjunta de tots els espais

A la resta de Catalunya, els participants REMS també es trobaran el mateix dia i a la mateixa hora a diferents espais del seu territori per tal de cantar aquest himne tots plegats de forma simultània, des de diferents punts de Catalunya.

L’art com a eina social

La Fundació Catalunya La Pedrera, amb una clara vocació social, considera l'art com una eina molt útil per treballar la igualtat, la integració o l'expressió de les persones.

El projecte d’encàrrec de la cançó “La melodia d’un record” utilitza la creació i la pràctica artística compartida com a eina de transformació social en benefici del col·lectiu de persones amb deteriorament cognitiu, com a participants actius; beneficia a l’artista amb vocació social presentant-li nous reptes creatius, i beneficia l’àmbit cultural, amb sinergies amb el món social amb un retorn directe a la societat a través de l’art.


Programa REMS: Reforç i Estimulació de la Memòria i la Salut

Aquest programa de la Fundació Catalunya La Pedrera va néixer fa 4 anys per donar resposta a una necessitat no coberta fins el moment: millorar la qualitat de vida de persones amb malalties neuro-degeneratives com ara l’Alzheimer, Parkinson o altres, que es troben a la fase inicial.

El programa, que es desenvolupa als 25 Espais Socials que la Fundació té repartits per Catalunya, ajuda als participants a mantenir el màxim de temps possible la seva autonomia i les capacitats físiques i cognitives a través d’activitats adreçades a treballar la memòria, els aspectes funcionals i de motricitat, i especialment a fomentar la socialització i les relacions interpersonals, i també ofereix informació i suport als seus cuidadors.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!