Fires i festes

Mercat del cava i la tapa

Les Roquetes, Sant Pere de Ribes | 21-10-2017 fins 22-10-2017

Mercat del cava i la tapa

Precisament el canvi d’ubicació és una de les novetats d’enguany que situa aquest esdeveniment entre el mercat i l’eix comercial de les Roquetes, on es farà la fira de comerciants. Això ajudarà a crear un circuit continu i sumar sinergies amb la Fira del Comerç de la Unió de Comerciants i Empresaris de les Roquetes (UCER) que estarà present als carrers d’Almogàvers, Sant Jordi i Mas d’en Serra. També es comptarà amb la presència i participació de les parades d’artesania del col·lectiu DO Ribes i els paradistes del mercat. L’alcaldessa, Abigail Garrido, ha explicat que “serà una festa gran, una festa grossa, en la qual ens hem unit l’Ajuntament i l’Associació de Festes amb tres entitats (la UCER, els paradistes del Mercat Municipal La Sínia i l’Associació DO Ribes) per moure i fer coincidir les dates de les activitats que cadascú tenia previstes portar a terme per aquestes dates i així fer un gran esdeveniment, tot sumant esforços i activitats”.

Amb els objectius de promocionar el sector gastronòmic i de tapes (amb força tradició i seguiment a les Roquetes), els productors locals i de proximitat de vins i caves i la dinamització del comerç i el municipi, la 9à edició d’aquest esdeveniment comptarà amb 23 expositors i es complementarà amb una àmplia programació pensada per a tots els públics en un ambient festiu. Hi haurà una carpa gastronòmica que acollirà tallers per a totes les edats; un escenari on es faran espectacles de màgia, música, humor, un show cooking i exhibicions de balls d’algunes entitats locals; i una zona infantil amb jocs vinculats a la viticultura i activitats relacionades amb la natura. El regidor de cultura i comerç local de les Roquetes, Adrià Solà, ha destacat “el nou concepte terrassa amb el qual es vol reforçar l’essència de la fira al carrer, en un espai obert on poder tastar i degustar els productes en companyia” així com la diversitat de propostes programades, com el “show cooking, que per primera vegada hem incorporat i es farà a l’escenari per explicar en directe com s’elaboren algunes tapes, plats i productes” i la implicació de les entitats locals.

Per poder gaudir de tot plegat, aquest any s’ha ampliat l’horari allargant-lo la nit del dissabte i prolongant-lo fins a les tres de la tarda del diumenge. Així la mostra estarà oberta el dia 21, d’11 a 14h i de 17 a 22h, i el dia 22, d’11 a 15h. A més, com és habitual, en aquesta edició també s’ha fet una placa commemorativa de col·leccionista amb la imatge del Mercat del cava i la tapa d’aquest any.

El Mercat del Cava i la Tapa està organitzat per l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i l’Associació de Festes Popular de les Roquetes amb el suport de la Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Node Garraf, INCAVI, Mancomunitat, UCER, Mercat Municipal La Sínia, DO Ribes i la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!