Fires i festes

353 edició de la Fira del Gall de Vilafranca

Vilafranca del Penedès | 16-12-2017 fins 17-12-2017

353 edició de la Fira del Gall de Vilafranca

El Gall del Penedès, reconegut amb la IGP des de l'any passat, és el protagonista. Aviram, gastronomia i vins de la DO Penedès es concentraran al Parc de Sant Julià, on es podran tastar productes KM0 d'altíssima qualitat. Com a novetat, s'ha reubicat l'espai de venda a la Plaça de Venda d'Aviram, amb totes les parades juntes. El servei d'escorxador i plomatge, com sempre, serà gratuït. A la Plaça de l'Exposició d'Aviram se situarà una altra de les novetats: la Mostra de races de gallina autòctones de Catalunya, amb més de 150m2 d'exposició.

Pel que fa a la Mostra Gastronòmica, es podran tastar fins a 21 receptes d'aviram, vuit d'elles de Gall del Penedès, proposades per set restaurants destacats del territori. També es podran tastar vins de la DO Penedès al Superceller (plaça del Vi). Com a novetat, dissabte a les 18.30h, hi tindrà lloc l'acte “Formatges, vins i estrelles”, amb la participació del cantant Salva Racero (ex-cantant de Lax'n'busto).

El visitant podrà gaudir també de la Fira d'Artesania i podrà participar de l'ampli ventall d'activitats que s'organitzen per a tota la família durant el cap de setmana. Per facilitar la mobilitat dels visitants, el trenet connectarà diferents zones de la Fira, inclosa l'estació de tren.

D'altra banda, diumenge 17, el Gall Tomasot i la Gallina Ballarica rebran més de 10 bèsties vingudes des de diferents punts de Catalunya. El mateix diumenge, la Fira del Gall se solidaritza amb La Marató de TV3 dedicada a les malalties infeccioses, amb l'espai “Quiquiriquic”, una zona de conta-contes per a famílies i infants.

La periodista Ruth Troyano inaugurarà la Fira

El pregó serà dimecres 13 de desembre a les 20h al Saló de Plens de l'Ajuntament de Vilafranca. Ruth Troyano, encarregada de inaugurar la Fira, és periodista i sommelier, assessora de cellers, establiments hotelers i de restauració, i col·laboradora de l'emissora RAC 1 i del diari ARA.

Més enllà de la Fira del Gall, a Vilafranca s'han organitzat moltes altres activitats per conèixer el patrimoni cultural, arquitectònic i gastronòmic. Destaca el paquet turístic “Quin Guirigall!” que inclou l'entrada a la Mostra Gastronòmica i al Superceller, una nit d'allotjament amb esmorzar per a dues persones a Vilafranca, la visita a un celler amb un maridatge de vins i formatges, i la visita a Vinseum. 

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!