Fires i festes

Festa Major de la Geltrú 2018

Vilanova i la Geltrú | La Geltrú | 09-08-2018 fins 16-08-2018

Festa Major de la Geltrú 2018

Durant molts mesos, des de l’associació de veïns i veïnes s’ha treballat intensament per preparar un farcit programa d’actes que fa olor d’espígol i també de pólvora. La Festa Major de la Geltrú, en honor a Santa Maria, és de les més esperades. S’acosten dies de viure al carrer, de trobar-se a les places  i els carrers d’aquest barri emblemàtic gaudint de la festa.

Programa sencer de la Festa Major de la Geltrú 2018

DIA 9 D’AGOST

19:00 CONVIT  PREGÓ MEDIEVAL
Els Feudals Ulderich i Guisla sortiran del Castell de la Geltrú per rebre al senyor de Margalló, l’encarregat de pregonar que a la Geltrú comença la Festa Major. LLOC: PLAÇA FONT I GUMÀ

19:30 PREGÓ DE FESTA MAJOR, LLOC: PATI CASTELL DE LA GELTRÚ, A CÀRREC DE SALVI ALBA. TOT SEGUIT HISSADA DE LA SENYERA AL CAMPANAR AMB ELS TABALERS DEL DRAC DE LA GELTRÚ.

22:30 TEATRE, OBRA D’ ÀLEX PEREIRA “UN FUTUR MILLOR“. LLOC: PLAÇA DE L’ASSUMPCIÓ

 

DIA 10 D’AGOST

11:00 /18:00 FIRA DE VINILS/VERMUT MUSICAL. LLOC: PLAÇA LLEDONERS

20:15 /21:15 CURSA DE LA GELTRÚ. RECORREGUT: CURSA 1 KM: Pl. Assoc. Alumnes Obrers, C. Providència, C. Sant Cristòfol, C. Sitges, Pl. Portal de Sitges, Rbla. Sant Jordi i Pl. Assoc. Alumnes Obrers. CURSA 5 KM: Pl. Assoc. Alumnes Obrers, C. Providència, C. Sant Cristòfol, C. Roques, C. de la Rectoria, Pl. Assumpció, C. Mossèn Narcís Font, C. Arengaders, C. Ravalet, C. Bonaire, C. de la Creu, C. de les Sínies, C. Creu de Xirivía, Rbla. Sant Jordi i Pl. Assoc. Alumnes Obrers.

21:30 TRONADA INFERNAL DE DIABLESSES DE LA GELTRÚ. PARTICIPEN COLLA JOVE DE RIBES, DIABLES DE CANYELLES I DIABLESSES DE LA GELTRÚ. RECORREGUT: Pl. Font i Gumà, C. Arquebisbe Armanyà, Pl. Sagrat Cor, C. de les Roques, C .Rei Jaume I, C. del Castell, Pl. Assumpció, C. Mossèn Narcís Font, C. Arengaders, C. Ravalet, C. Bonaire C. del Fanaler, C. Muralla, C. Mascaró,C. Bonaire, Pl. Portal de Sitges.

23:45 CONCERT JOVE. ACABAMOS DE LLEGAR. LLOC: PL. ASSOC. ALUMNES OBRERS


DIA 11 D’AGOST

10:30 / 13:30  MATÍ INFANTIL AMB JOCS TRADICIONALS, JOCS D’AIGUA ETC. LLOC: PL. ASSOC. ALUMNES OBRERS

20:00 TRONADA I NFERNAL DE DIABLESSES INFANTILS. PARTICIPEN: DIABLES INFANTILS DE L’ESPLUGA DE FRANCOLÍ, DIABLES INFANTILS DE CANYELLES I DIABLESSES PETITES DE LA GELTRÚ. RECORREGUT: Pl. Font i Gumà, C. Arquebisbe Armanyà, Pl. Sagrat Cor, C. Roques, C. Jaume I, C. del Castell, C. Terrissaires, C. Ravalet, C. Bonaire, C. Fanaler, C. Muralla, C. Mascaró, C. Bonaire i Portal de Sitges.

20:00 PLANTADA DEL BESTIARI PARTICIPANT AL TOMB DE FOC: VÍBRIA DE TARRAGONA “LA SERRALLENCA”, DRAC LO CARRANCO BILANDÓ DE CERVERA, AU FÈNIX DE LA POBLA DE MAFUMET, DRAC DE LA GELTRÚ I DRAC PETIT DE LA GELTRÚ. LLOC: PATI DEL CASTELL DE LA GELTRÚ

22:00 ESPECTACLE INFERNAL, HOMENATGE ALS 40 ANYS DEL DRAC TIGRE DE LA GELTRÚ. AMB EL CABRÓ, LA MALÈFICA I ALTRES ÉSSERS. LLOC: PLAÇA FONT I GUMÀ / CASTELL DE LA GELTRÚ.

TOMB DE FOC PELS CARRERS DE LA GELTRÚ AMB LES  BÈSTIES I ÉSSERS, TABALERS I TABOO PERCUSSIÓ, ENCESA FINAL I ESPECTACLE PIROTÈCNIC. RECORREGUT: Pl. Font i Gumà, C. Arengaders, Verger del Mestre Toldrà, Pl. Assumpció, C. del Castell, C. Terrissaires, Pl. Sagrat Cor, C. Roques, Pl. Lledoners, C. Bonaire, Pl. Portal de Sitges, C. de Sitges, Rbla. Castell, C. Cristòfol Raventòs i
Pl. Assoc. Alumnes Obrers

00:00 BALL DE FESTA MAJOR. DUO: RAY BAND


DIA 12 D’AGOST

10:00 / 15:00 TIRADA DE BITLLES CATALANES,CONCURS DE TRUITES I VERMUT POPULAR. LLOC: PORTAL DE SITGES

21:30 JORDI VIDAL. LLOC: PL. ASSUMPCIÓ

00:00 DJ DE PROXIMITAT. LLOC: PL. ASSUMPCIÓ

 

DIA 13 D’AGOST

10:00 CAMPIONAT DE BOTIFARRA   LLOC: PLAÇA LLEDONERS

19:00 HAVANERES, GRUP LA VELLA LOLA, LLOC: PL. ASSOC. ALUMNES OBRERS

23:00 CINEMA A LA FRESCA, PEL-LÍCULA: “SUPER AGENTE 86 “, LLOC: PL. ASSUMPCIÓ


DIA 14 D’AGOST

12:00 LLANÇAMENT DELS DOTZE MORTERETS, PLAÇA DE FONT I GUMÀ

TOT SEGUIT EL REPTE (CURSA DE MULASSES), PARTICIPEN ELS GEGANTS DE VILANOVA, GEGANTS DE LA GELTRÚ, MULASSA PRESUMIDA DE VILANOVA, MULA GUITA DE LA GELTRÚ. RECORREGUT: Pl. Font i Gumà, C. Arquebisbe Armanyà, Pl. Sagrat Cor, C. Roques, Pl. Lledoners, C. Bonaire i Pl. Portal de Sitges.

21:00 SOPAR AL CARRER LA GELTRÚ SOPA AMB TU, LLOC: CARRERS I PLACES DE LA GELTRÚ

00:00 KARA O KEASE. GRUP DE VERSIONS ON EL PÚBLIC PUJA A L’ESCENARI I  CANTA ACOMPANYAT PELS MÚSICS. LLOC: PL. ASSUMPCIÓ


DIA 15 D’AGOST

08:00 MATINADES DE FESTA MAJOR PELS CARRERS DE LA GELTRÚ AMB DIVERSOS GRUPS DE GRALLERS.

09:30 TRUC A LA FESTA A CÀRREC DEL DRAC DE LA GELTRÚ I GRUP DE TABALERS DE LES DIABLESSES DE LA GELTRÚ.

10:30 OFICI SOLEMNE EN HONOR A LA MARE DE DÉU.

12:00 CERCAVILA DE L’ESPÍGOL a càrrec de Diables de Vilanova, Dracs de la Geltrú,  Bessons de la Geltrú, Diablesses de la Geltrú,  Diablesses petites de la Geltrú, Gegants petits de  Vilanova, Gegants de la Geltrú, La Carpa i el Porró Carpes petites, Mula Guita de la Geltrú, Ball de   Bastons , Moixiganga i Cotonines de la Geltrú. RECORREGUT: Pl. Assumpció, C. Castell, C. Bonaire, Pl. Portal de Sitges, C. Sitges, Rbla. Castell, C. Providencia, C. Correu, Pl. Miró de Montgrós, C . Santa Eulàlia, Pujada del Cinto i Pl. Lledoners

19:30 SARDANES COBLA CATÀNIA. LLOC: PL. ASSUMPCIÓ

22:30 PLAY BACK  ELS FANTÀSTICS, LLOC: PL. ASSUMPCIÓ

 

DIA 16 D’AGOST

19:00 DIA DEL GOS, MANIFEST CANÍ, LLOC: CONCENTRACIÓ Rbla. Sant Jordi (Davant Portal de Sitges)

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte

  • Organitza: AV La Geltrú

T'ha interessat aquest acte?

Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Subscriu-te ara!

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



Avui al Penedès


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!