Agenda

Altres

Setmana Santa de Canyelles

Canyelles | parròquia de Santa Magdalena | 14-04-2019 12:30 h. fins 21-04-2019

Canyelles viu una Setmana Santa plena de litúrgia i tradició, amb el Via Crucis i la Processó de Divendres Sant com a actes més destacats i, enguany amb la celebració dels 20 anys de la represa del Cos de Portants i la recuperació de les Caramelles el Diumenge de Pasqua.

Setmana Santa de Canyelles

Diumenge de Rams i Concert Coral

El Diumenge de Rams s’obre aquest 14 d’abril la Setmana Santa canyellenca. A les 12:30 hores, a la parròquia de Santa Magdalena hi ha la tradicional benedicció dels Rams a la plaça de l’església i seguidament l’Eucaristia.

Prèviament, però, el dissabte 13 d’abril, també la parròquia acull  un concert emmarcat en els Cicles Corals de la Federació Catalana d’Entitats Corals. Té lloc a les 19:00 hores i la Coral Pla del Bosc de Canyelles hi actua com a amfitriona. Hi actuen també la Coral La Ginesta de La Granada del Penedès i la Coral Terra Nostra d’Igualada.

Dijous Sant. 18 d'abril, a les 19:00 hores, Celebració de l'Eucaristia i Trasllat del Santíssim al Monument

Els actes litúrgics continuen el Dijous Sant, 18 d'abril, amb la missa i celebració del Sopar del senyor i el trasllat del Santíssim Sagrament al Monument. És a les 19:00 hores a la Parròquia de Santa Magdalena.

L'Església restarà oberta fins a les 21:00 hores per col·locar ciris i poder fer una estona de pregària.

Divendres Sant. 19 d'abril, a les 8:00 hores, Via Crucis. A les 20:00 hores, Celebració de la Passió i a les 21:00 hores, Processó Solemne

El Viacrucis s’inicia el Divendres San com és tradicional, a les 8 del matí, amb el Sant Crist Gros, dut pel Cos de Portants. Al vespre és el torn de la Processó, amb el Sant Crist i la Mare de Déu dels Dolors, que surten des de l’església parroquial de Santa Magdalena a les 21:00 hores després de la celebració litúrgica de la Mort del Senyor, que té lloc a les 20:00 hores.
Precisament, amb motiu dels 20 anys de la recuperació del Cos de Portants, s’ha acabat de condicionar la Capella del Sant Crist i la Mare de Déu dels Dolors, a la parròquia de Santa Magdalena, seguint amb el procés de millora del temple.


Dissabte Sant: 20 d'abril, a les 20:00 hores. Vetlla Pasqual

El Dissabte Sant, a les 20 hores, tindrà lloc la Vetlla Pasqual i els posteriors Cants Pasquals a la parròquia.

Recuperació de les Caramelles Diumenge de Pasqua 21 d'abril

A les 12:30 hores celebració de Diumenge de Pasqua, i a les 13:00 hores Caramelles als jardins del Castell

Els actes litúrgics finalitzen el Diumenge de Pasqua amb la Missa solemne de les 12.30 hores del migdia. I després tindrà lloc la recuperació de les Caramelles, als Jardins del Castell, on  hi  haurà també una parada de venda de llibres i roses, i on es farà un acte de

Reconeixement al Cos de Portants.

Les Caramelles han estat tradicionals a Canyelles des de fa molts anys. De fet, de la mà de Tonet Hill, les Caramelles s'havien mantingut al poble fins fa uns deu anys. En aquesta Setmana Santa es recuperen, amb un acte que té lloc el diumenge 21 d'abril, Diumenge de Pasqua, a les 13:00 hores als Jardins del Castell amb el grup La Petita Havana. Allà hi haurà també una parada de llibres i roses i es farà un reconeixement al Cos de Portants, amb motiu dels seus 20 anys.

Lloc i adreça de l'acte

  • Canyelles
  • parròquia de Santa Magdalena
  • parròquia de Santa Magdalena

Informació de contacte    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic.


    Avui al Penedès