Agenda del Penedès

Fires i festes

30è Congrés de Fires de Catalunya al Vendrell

El Vendrell | 07-06-2023 09:00 h. fins 08-06-2023

30è Congrés de Fires de Catalunya al Vendrell

Tres dècades després de la primera trobada firal al Castell de la Suda de Tortosa (any 1993) les dones i els homes de les Fires de Catalunya seran a la Platja de Coma-ruga del Vendrell. Des del primer dia, l’esperit del Congrés ha estat el mateix: trobar-se i compartir experiències amb la gent de fires del nostre país, i formar-se en els temes més actuals  i importants pel món firal. El Congrés tindrà lloc a l’Hotel Balneari de Coma-ruga (el Vendrell) durant el dimecres 7 de juny i el dijous 8 de juny. Aquesta és la segona vegada que el Congrés arriba al Vendrell. La primera va ser l’any 2010 en la 17a edició. Assistiran a la trobada 80 congressistes procedents de tot el país.  L’acte d’inauguració serà presidit per Kenneth Martínez, alcalde del Vendrell. També hi intervindran Jordi Torrades, director general de Comerç de la Generalitat i Coralí Cunyat, presidenta de la  Federació de Fires de Catalunya (FEFIC).

L’EIX CONGRESSUAL
La gran cita firal de formació gira entorn  dels ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) i és que els ODS són un dels reptes de la nostra societat i de les fires. La Federació de Fires de Catalunya (FEFIC) té clar que  la planificació, organització i celebració de les fires han de plantejar-se des d’un enfocament compromès amb la sostenibilitat global.  I no solament això, les fires han de ser plataformes que promoguin un desenvolupament sostenible, actuant com a veritables agents de canvi al territori i per al conjunt de la societat. Així,  ja s’ha publicat  una Guia pràctica per incorporar l’Agenda 2030 de Nacions Unides a l’àmbit firal,  encarregada per la FEFIC a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).
PRESENTACIÓ DE LA MÀ DE LA DIRECCIÓ GENERAL DE COMERÇ DE LA GENERALITAT
Els congressistes també assistiran el primer dia a la Presentació del “Baròmetre de les Activitats Firals de Catalunya” amb M. Montserrat Alvarez Fuertes, cap del Servei de Règim Jurídic, de Regulació i d'Activitats Firals de la Generalitat de Catalunya.


FOCUS AMB L’EXPERTA/EXPERT
Aquesta trobada al Vendrell ha posat el focus (mai millor dit) en unes intervencions d’expertes i experts que s’han batejat com“Focus amb l’experta/-ert” amb persones de prestigi contrastat i que no solament explicaran sinó que faran que tot sigui molt proactiu.

Aquí teniu protagonistes i temes:
 Mari Luz Castilla, directora del programa a ESADE sobre “Transformació i reporting per l’economia d’impacte” i col·laboradora a diferents institucions docents. La Maria Luz ens aportarà la mirada de l’experiència sobre com afavoreixen la societat.
 Arnau Queralt, director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de la Generalitat de Catalunya. En aquest cas, ens parlarà de  les claus per treballar l’Agenda 2030.
 Mònica Utrera, consultora de gestió del talent i docent ESADE i UPC, que ens ajudarà a entendre com afrontar els canvis.
 Marta Macias, fundadora de Coop4equality. La Marta Compartirà bones pràctiques, reptes i oportunitats en relació amb la igualtat.

ELS “FEFIC/LAB”  I MÉS 
En el decurs de la tarda del primer dia de Congrés tindran protagonisme dins del  “FEFIC/LAB”, exposicions d’alguns congressistes sobre experiències pròpies que volen compartir amb la resta de participants.
Al Congrés no li faltaran tampoc activitats com “role plays” (jocs de rol), altres jocs i fins i tot “clowns”. I a la tarda/nit activitats lúdiques/oci de vespre-nit amb la finalitat de conèixer el Vendrell, divertir-se i relacionar-se.
En el programa adjunt teniu PDF amb informació completa de l’esdeveniment.

DECLARACIONS DE LA PRESIDENTA DE LA FEFIC
Coralí Cunyat, presidenta de la Federació de Fires de Catalunya, FEFIC,  ens parla de la formació com a eix de l’entitat i del Congrés: Estem fent grans esforços per mantenir al llarg de l'any un bon programa de formació, que reforcem amb el Congrés i amb les jornades  del Fefic Lab, esdeveniments que ens serveixen  no només per formar-nos sinó també per trobar-nos i relacionar-nos entre nosaltres.

I també ens explica metodologia del Congrés, que ha canviat en els últims temps: L'enfocament del Congrés d'enguany és fer feina en grup, però sobretot feina individual, que els coneixements que treballarem ens serveixin per aplicacions concretes als nostres esdeveniments. Anem a fer deures. Volem que sigui divertit i serveixi per fer teràpia col·lectiva, però també perquè  ens puguem endur feina feta cap a les nostres fires. Conèixer els casos de cadascú ens permetrà fer una feina de benchmarking  brutal (mètode de gestió comparant processos amb els altres)  i entre tots, compartint experiències i coneixement, ens farem millors com a sector. Mantenim com a eix central de coneixement els ODS, però amb un format de participació dels presentadors/ponents diferent. No fan una conferència sinó que responen a les nostres preguntes. Aquestes dinàmiques es complementaran amb jocs, role plays (jocs de dinàmica de grups), etc.

ORGANITZACIÓ
El 30è Congrés de Fires de Catalunya està organitzat per la Direcció General de Comerç de la Generalitat de Catalunya; per l'Ajuntament del Vendrell;  i la Federació de Fires de Catalunya (FEFIC) i compta amb el suport de les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.
Carme Sáez i Elisenda Currius de la consultora Thinkery seran un any més les coordinadores.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!