Altres
La Primavera del Cava
Vilafranca del Penedès | 09-05-2025 18:45 h. fins 31-05-2025
La Primavera del Cava arrenca aquest divendres amb un mes d’activitats enoturístiques. El festival, que tindrà lloc durant els caps de setmana de maig, compta amb la participació de setze cellers elaboradors de cava de les comarques de l'Alt Penedès, l'Alt Camp i la Conca de Barberà. Aquesta vuitena edició consolida el festival com una de les cites imprescindibles del calendari enoturístic català
La vuitena edició del festival La Primavera del Cava començarà aquest divendres, 9 de maig, i s’allargarà fins al 31 de maig, oferint una programació d’activitats durant tots els caps de setmana del mes. Organitzat per l’Associació d’Elaboradors de Cava (AECAVA), el festival s’ha consolidat com una iniciativa de referència per impulsar l’enoturisme i posar en valor la cultura del cava, la seva relació amb la natura i la riquesa paisatgística dels territoris productors.
Durant gairebé un mes, setze cellers ubicats a l’Alt Penedès, l’Alt Camp i la Conca de Barberà obriran les portes amb propostes vivencials adreçades a un públic ampli: des d’amants del vi i el cava fins a famílies, visitants ocasionals i públic local interessat a redescobrir el territori des d’una perspectiva enoturística, immersiva i de qualitat.
Un programa que combina cultura, paisatge i gastronomia
La programació inclou una àmplia varietat d’activitats que integren la degustació de caves amb experiències a l’aire lliure i propostes gastronòmiques. Entre les activitats més destacades hi trobem esmorzars de pagès, concerts entre vinyes, tastos a cegues, maridatges amb xocolates, formatges o ostres, caminades guiades, ioga i meditació entre vinyes, dinars a l’aire lliure, tastos de flors i cava i tallers de fotografia, entre altres.
Aquestes activitats es duen a terme en entorns naturals per oferir una experiència sensorial completa i una connexió directa amb el paisatge vitivinícola. A més, cada celler ha dissenyat propostes pròpies i singulars que inclouen visites guiades, explicacions del procés d’elaboració del cava i tastos especials en espais emblemàtics, amb l’objectiu de promoure una aproximació més profunda i personalitzada a la cultura del cava.
Els cellers participants i l’impuls d’AECAVA
Els setze cellers participants en aquesta edició són: Canals & Munné, Capità Vidal, Carles Andreu, Castell d’Or, Cavas Hill, Celler Kripta, Covides, Giró del Gorner, Joan Segura Pujadas, Jovani Vins, Masia Torreblanca, Rovellats, Sumarroca, U MES U, Vilarnau i Vins el Cep. Tots ells són cellers elaboradors de cava reconeguts per la seva trajectòria, compromesos amb la qualitat i amb una clara vocació enoturística.
La Primavera del Cava és una iniciativa impulsada per AECAVA, amb l’objectiu d’apropar el món del cava al públic a través del turisme vivencial i la descoberta del territori. Totes les activitats es desenvolupen en espais oberts i amb aforament limitat, per garantir una experiència propera i de qualitat. Les inscripcions i la consulta del programa complet es poden realitzar a través del web oficial del festival: www.laprimaveradelcava.com.
Les activitats de La Primavera del Cava 2025 són:
Divendres 9 de maig
Cavas Hill - Els vespres a Cavas Hill: Gemma Humet i Alba i Santi Careta
Dissabte 10 de maig
Canals & Munné - Esmorzar de pagès + Maridatge de xocolates amb cava, licor i most
Bodegues Capità Vidal - Caminada entre vinyes amb gran aperitiu i tast de Cava
U MES U - Visita exclusiva, aperitiu amb 3 caves i tast a la cripta
Rovellats - Tast entre vinyes: tarda de cava, bona companyia i un entorn únic
Diumenge 11 de maig
Celler Joan Segura Pujadas - Primavera enogastronòmica entre bosc i vinya
Dissabte 17 de maig
Vins el Cep - Respira! Reconnexió, tast a cegues i brunch saludable
Diumenge 18 de maig
Giró del Gorner - Connecta amb tu mateix/a: Chi Kung i Brunch
Covides - Taller de fotografia entre vinyes i Tast Km.0
Dissabte 24 de maig
Bodegues Sumarroca – 4 parcel·les, 4 caves, 4 maridatges
Celler Carles Andreu – Vespre d’ostres i cava al Celler Carles Andreu
Vilarnau – Sopar Maridatge de Formatges i Cheesecakes amb Vilarnau, Xerigots i Croq&Cake
Diumenge 25 de maig
Castell d’Or – Tast de Cava i formatges amb Pol Aluja d’Aroma de Vi
Celler Kripta – Bandes sonores de pel·lícules amb Pep Poblet & Joan Garrobé
Dissabte 31 de maig
Jovani Vins – Tast maridatge de flors i bombolles + Brunch primaveral
T'ha interessat aquest acte?
Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.