Agenda del Penedès

Fires i festes

Jornada de l’Oli de La Bisbal del Penedès

La Bisbal del Penedès | 22-11-2025 12:30 h.

Jornada de l’Oli de La Bisbal del Penedès

El pròxim 22 de novembre, La Bisbal del Penedès es convertirà en punt de trobada de productors, cuiners, professionals i amants de la gastronomia que comparteixen una mateixa passió: l’oli d’oliva verge extra. La primera edició de la Jornada de l’Oli de La Bisbal del Penedès neix amb la voluntat de donar visibilitat al valor gastronòmic, científic i cultural de l’oli, reivindicant-lo com a producte emblemàtic del territori i peça clau de la cuina mediterrània.

L’esdeveniment s’emmarca dins de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025, un reconeixement internacional que posa el focus en la qualitat, la sostenibilitat i la identitat culinària del país. Amb aquesta iniciativa, La Bisbal del Penedès se suma a la celebració col·lectiva d’un mes, el novembre, dedicat a l'oli l'oliva verge extra, i els paisatges d'oliveres que connecten territori, cultura i gastronomia.

L'alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, ha explicat que "a la Bisbal del Penedès som terra d'oliveres i tenim el productor Torclum, que fa molts productes amb oli, i ens sembla molt interessant poder dedicar aquest dia a aquest producte de proximitat. Per a nosaltres és un goig poder tirar endavant aquesta activitat i donar a conèixer els productes que tenim a la Bisbal, ara que estem en plena collita".

La productora bisbalenca Ester Andreu (Oli Torclum) ha explicat que "és una jornada que creiem que és important per donar valor i donar a conèixer l'oli d'oliva com a poble i com a comarca, ja que és un dels productes que tenim més arrelats, juntament amb la vinya, la fruita seca i el garrofer. Pensem que poder gaudir d'una jornada dedicada a l'oli al 100% és una molt bona iniciativa".

El programa de la jornada inclourà tres moments principals. D’una banda, la Rostada entre oliveres (10h), un espai de trobada i degustació per conèixer el primer oli novell de la temporada. Seguidament, la Taula Rodona “Territori, Ciència i Gastronomia amb OOVE” (12:30h) al Centre Municipal de Cultura serà un punt de trobada entre productors, professionals de la salut i cuiners reconeguts, posant en relleu el vincle entre l’oli, la salut i el paisatge. Finalment, la Gran Festa de l’Oli (18:30h) oferirà showcookings, degustacions amb maridatge i música en viu a la plaça Pau Casals, amb la voluntat de convertir la jornada en una experiència sensorial completa.

Ester Andreu ha detallat que a la rostada es podrà tastar "l'oli novell, l'oli de raig sense filtrar, que és tan esperat per tothom. És el que tindrem a les taules per degustar, juntament amb productes bisbalencs i del territori". Quant a la taula rodona, ha avançat que "la conduirà el periodista Pere Sallent i comptarem amb la participació del metge i investigador Dr. Eduard Escrich; el pagès i productor d'OOVE Jordi Pascual; el pastisser torrenc Rafel Aguilera (Cal Jan); i el cuiner i professor Juli Carulla". La gran festa "comptarà amb un showcooking amb membres del col·lectiu Terra i Taula: Restaurant Ull de Llebre, Restaurant Vell Papiol, Petit Bistrô Gastroteca, i L'Obrador d'Oriol Rossell". A més, hi haurà expositors de productors i cellers del territori i música en viu.

Més enllà de les activitats, la iniciativa vol transmetre una idea clara: l’oli és identitat, salut i patrimoni. Forma part del nostre territori, de la nostra memòria col·lectiva i de la manera que tenim d’entendre la cultura i la gastronomia.

L’esdeveniment s’ha concebut amb la màxima cura per oferir una experiència propera i de qualitat, que posi en valor tant els productes com les persones que els fan possibles.

La programació detallada es pot consultar al web oficial: https://jornadadeloli.com/ on també es poden adquirir els tiquets per a la rostada, per a les demostracions en directe, el tast d'olis i les degustacions amb maridatge.

 

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!