FUSELLS O PINTADES

Jordi Oriola Folch - 2016. Catalunya. 52 min

Sinopsis

Els sahrauís porten 40 anys esperant el referèndum promès per l’ONU que els hauria de permetre autoderminar-se i acabar amb l’ocupació del Sàhara Occidental per part del Marroc. Tant de temps d’espera ha fet que la majoria de sahrauís vulguin tornar a la guerra per sortir del bloqueig. No obstant això, els activistes de la no violència defensen que, amb la lluita no violenta, estan portant el Marroc a una posició insostenible avui dia.
Enmig d’aquest debat, els periodistes i activistes de l’Equip Media intenten explicar al món els abusos que pateixen els sahrauís als territoris ocupats i ens faran de conductors de la història.
El documental ha passat per diversitat de certamens, com el de l’edició de 2016 del Festival de Cine de San Sebastián, el 15è Festival de Cinema i de Drets Humans, el Mednarodni Film Festival Kranjska Gora a Eslovènia, o el Festival FiSahara 2016 de Madrid, entre d’altres.
Comptarem amb la presència del director del documental Jordi Oriola, amb Miquel Cartró, membre de l’Associació Wilaia Alt Penedès i amb la regidora Montse Arroyo. 

Cartell de FUSELLS O PINTADES

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!