RECUERDOS DESDE FUKUSHIMA

Doris Dörrie - 2016. Alemanya. 104 min.

Sinopsis

Recuerdos desde Fukushima (Grüße aus Fukushima) és la memòria de la població nipona arrasada pel terratrèmol i posteriorment, per un dels pitjors accidents nuclears de la història a l’any 2011. La directora alemanya Doris Dörrie, amb recursos com el blanc i negre, fa un homenatge a la mítica pel·lícula franco-japonesa Hiroshima mon amour (1959), d’Alain Resnais. De fet, al títol de distribució internacional només canvia el nom de la població. La seva transcendència es veu alleugerida per constants pinzellades d’ironia i bon humor. L’absència de color accentua la càrrega dramàtica i li dóna un gran poder metafòric.

Al llarg d’aquest viatge vital, les dues protagonistes tan diferents; una activista alemanya de Clowns4Help en hores baixes, i l’última geisha de Fukushima, hauran d’alliberar-se dels fantasmes del passat i aprendre a desfer-se dels seus propis complexes, culpes i l’enorme pes dels records.

Cartell de RECUERDOS DESDE FUKUSHIMA


Films en cartellera



SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!