SALVADOR DALÍ, EN BUSCA DE LA INMORTALIDAD

David Pujol - 2018. Espanya. 90 min

Sinopsis

El documental proposa un exhaustiu recorregut per la vida i l’obra de Salvador Dalí, i també de Gala, la seva musa i col·laboradora. Comença el 1929, any crucial en la trajectòria i la vida de Dalí, ja que ingressa en el grup surrealista i coneix Gala, i avança fins l’any de la mort de l’artista el 1989.

En tot aquest recorregut vital i artístic, tenen un pes destacat les geografies dalinianes, sobretot Portlligat, única casa-taller estable que posseeix; Figueres, la seva ciutat natal, on crea el seu Teatre-Museu Dalí, i Púbol, on es troba el Castell, exponent de l’amor cortès, que Dalí va regala a Gala. Però naturalment altres ciutats, sobretot París i Nova York són també centrals.

Cal destacar les nombroses aportacions documentals, que ens ajuden a apropar-nos a aquest pintor tan singular de la història de l’art, que ja té un lloc assignat al costat dels grans mestres. Contemplar al propi Salvador Dalí, a Gala, un recorregut per les seves creacions, per acostaments i distanciaments familiars, tot això a través d’imatges i documents, alguns d’ells inèdits, ens acosta a un pintor que ha aconseguit crear un personatge que és una obra més. Amb aquest documental podem anar més enllà del personatge i acostar-nos al pintor i l’home, i als espais concebuts per ell que han ajudat a configurar la seva immortalitat, la immortalitat del geni.

Cartell de SALVADOR DALÍ, EN BUSCA DE LA INMORTALIDAD

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!