LA NOCHE DE 12 AÑOS

Álvaro Brechner - 2018. Uruguai, 122 min. Drama

Sinopsis

A l’any 1973, l’Uruguai viu governat sota una crua dictadura militar. Una nit de tardor uns presoners són traslladats de les seves cel·les en una operació militar secreta. L’ordre era clara: “ja que no els podem matar, farem que es tornin bojos”. Durant 12 anys van estar tancats en petites cel·les, quasi sense llum, encaputxats, lligats, pràcticament sense menjar ni dormir i sobrevivint en condicions infrahumanes.

Entre aquests presoners hi havia José (Pepe) Mújica, expresident de l’Uruguai; Eleuterio Fernández Huidobro, exministre de Defensa i el periodista i escriptor Mauricio Rosencof. La pel·lícula ens mostra la lluita existencial d’aquests homes per escapar de la bogeria i mantenir l’esperança i la confiança en la llibertat i la vida.

 

Títol original: La noche de 12 años
Director: Álvaro Brechner
Guió: Álvaro Brechner
Intèrprets: Antonio de la Torre, Chino Darín, Alfonso Tort, César Troncoso, Soledad Villamil, Sílvia Pérez Cruz, Mirella Pascual i Nidia Telles
Gènere: Drama
Qualificació: No recomanada per a menors de 16 anys
Durada: 122 minuts
Idioma: Projecció en V.O. (castellà)
Any: 2018
País: Uruguai - Argentina - Espanya - França

Cartell de LA NOCHE DE 12 AÑOS

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!