GRACIAS A DIOS

François Ozon - 2019. França. Drama. 137 minuts

Sinopsis

François Ozon va guanyar el Gran Premi del jurat de la Berlinale per Gracias a Dios, un film de ficció sobre un escàndol de pederàstia de l’església catòlica a Lió.

Ell, un iconoclasta del cinema francès, era un cineasta amb un cert gust per la provocació. Es podia esperar una crítica demolidora i sense concessions però Gracias a Dios és més complexa del que es podria esperar d’Ozon.

Aquest cop, hi ha una voluntat de fugir dels maniqueismes i de parlar d’homes. Segons les seves paraules «el desafiament de la pel·lícula era aconseguir que l’espectador prengués afecte a cada nou personatge que entra en escena». Són fets i personatges reals només que amb els noms canviats. Només hi ha alguns flashbacks de la seva infantesa i s’eviten els moments dels abusos. S’ha dit que Gracias a Dios és l’Spotlight francès.

Títol original: Grâce à Dieu
Director: François Ozon
Guió: François Ozon
Intèrprets: Melvil Poupaud, Denis Menochet, Swann Arlaud, Eric Caravaca, François Marthouret, Bernard Verley, Josiane Balasko, Hélène Vincent, François Chattot, Frédéric Pierrot, Martine Erhel, Aurélia Petit, Julie Duclos, Jeanne Rosa i Amélie Daure
Gènere: Drama
Qualificació: No recomanada per a menors de 12 anys.

Cartell de GRACIAS A DIOS


Films en cartellera



SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!