DONBASS

Sergei Loznitsa - 2018. Drama/bèl·lica. 120 minuts

Sinopsis

Sergei Loznitsa és un director poc conegut a casa nostra, autor del documental Austerlitz i de pel·lícules com En la niebla i A Gentle Creature. Atent al passat i al present del conflicte bèl·lic i social entre Rússia i Ucraïna, ens transporta a la  República Popular de Donetsk, Estat autoproclamat al 2014 a l’est d’Ucraïna. Loznitsa, autor sempre compromès, denuncia una realitat dominada per la violència, on el poder va lligat a la corrupció, la deshonestedat i la impunitat; on es menysprea als desafavorits i on la desinformació, la manipulació, la publicitat i la postveritat són les armes més importants.

Amb un estil sec i directe, la pel·lícula està estructurada en vinyetes que ens mostren un procés col·lectiu des de diferents perspectives.

Premis Festival de Cannes: Un Certain regard - Millor Director i Festival de Sevilla: Giraldillo de Oro - Millor Pel·lícula.

Títol original: Donbass
Director: Sergei Loznitsa
Guió: Sergei Loznitsa
Intèrprets: Valeru Andriuta, Evgeny Christyakov, Georgi Deliyev, Vadim Dubovsky, Konstantin Kamorzin, Sergeï Kolesov, Svetlana Kolesova, Thorsten Merten, Irina Plesnyayeva, Sergey Russkin i Alexander Zamuraev
Gènere: Drama/bèl·lica
Qualificació: No recomanada per a menors de 12 anys.
Durada: 120 minuts
Idioma: Projecció en V.O. (ucrainès i rus) subtitulada
Any: 2018

Cartell de DONBASS


Films en cartellera



SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!