LAS HURDES (TIERRA SIN PAN) + BUÑUEL EN EL LABERINTO DE LAS TORTUGAS

Luis Buñuel + Salvador Simó Busom - 1933 + 2018. Documental | Drama + Animació | Metacine

Sinopsis

En motiu de la projecció de "Buñuel el laberino de las tortugas" sobre el rodatge de "Las Hurdes (Tierra sin pan), projectarem primer aquest migmetratge de Luis Buñuel de 1933 i posteriorment la pel·lícula d'animació del 2018.

Las Hurdes (Tierra sin pan): Curtmetratge documental que fa un retrat de Las Hurdes (Cáceres), una de les regions més pobres i menys desenvolupades de l’Espanya de 1932. La insalubritat, la misèria i la falta d’oportunitats provoquen l’emigració dels joves i la solitud dels qui es queden en aquesta desolada regió extremenya. 
 

Buñuel en el laberinto de las tortugas: París, 1930. Salvador Dalí i Luis Buñuel son les principals figures del moviment surrealista, però Buñuel veu com es tanquen totes les portes després de l’escandalosa estrena de “La edad de oro”, la seva primera pel·lícula. No obstant això, el seu bon amic, l’escultor Ramón Acín, compra un bitllet de loteria amb la boja promesa de que, si guanya, pagarà el documental que el seu amic vol rodar sobre Las Hurdes, una de les regions més pobre si oblidades d’Espanya... Pel·lícula sobre el rodatge a la regió extremenys de Las Hurdes, a càrrec del mestre Luis Buñuel, de la seva pel·lícula “Las Hurdes, tierra sin pan”, el 1933. Adapta el còmic homònim de Fermín Solís. 

Cartell de LAS HURDES (TIERRA SIN PAN) + BUÑUEL EN EL LABERINTO DE LAS TORTUGAS

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!