ASTRID

Marc Galver - 2019. Espanya. Documental

Sinopsis

Astrid és el nom que hi ha darrere d’una desgràcia, de la sort i el sacrifici capaços de canviar-nos el destí. Després del traumàtic accident que li va suposar l’amputació del seu peu dret, la vida d’Astrid va donar un tomb fins a esdevenir una snowboarder professional.

L’accident, les 13 operacions, la decisió de amputar-, tornar a caminar, les primeres i desastroses baixades, la millora, els viatges, la frustració, el tornar-se a aixecar i el moment que li dóna sentit a tot: Astrid a terra plorant de l’emoció per haver guanyat una medalla paralímpica.

Astrid Fina

Astrid Fina neix a Barcelona un 16 d’octubre de 1983. Viu una joventut fantàstic al costat de la seva mare i amics. Després d’haver estudiat auxiliar d’infermeria acaba treballant com a dependenta a una joieria.

Però a l’any 2009 pateix un accident de motocicleta que canviarà la seva vida: una greu lesió en el seu peu dret la mantindrà 3 anys a l’hospital. Després de 13 operacions i múltiples complicacions en la recuperació, un bacteri hospitalàri li produeix una infecció a l’ os. A més Astrid es veu obligada a prendre una de les decisions més difícils de la seva vida: amputar el peu. Però amb la intervenció quirúrgica i el posterior ús d’una pròtesi, la seva vida dóna un nou gir: un amic la convida a provar el snowboard.

Fascinada amb aquest esport i amb molt poca experiència, també té el valor de presentar-se a les proves de l’equip paralímpic de surf de neu. Sent l’única noia com a candidata, l’accepten.

Finalment, després d’anys d’entrenament i esforç majúscul, Astrid es converteix en un referent dins del snowboard paralímpic espanyol. Passa de no poder baixar una pista sense caure a l’alta competició, el seu objectiu: una medalla als Jocs Paralímpics de Corea 2018.

A més a la cita paralímpica Astrid compleix amb el seu somni i tot el esforç i sacrifici es converteix en una sorprenent i merescuda medalla de bronze.

Cartell de ASTRID

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!