RETALLS DINS LA FOSCOR

Fab Llanos - 2022 Espanya 85 min. Documental

Sinopsis

Dirigit per Fab Llanos amb la producció periodística d'Alba López Varas.

La Història està feta de retalls de vides anònimes. ‘Retalls dins la foscor: Recosint històries mai explicades’ recull les històries de vida de 16 dones. 17 relats personals i íntims que expliquen, alhora, la història de tot un poble.

Per què només dones? La historiadora Gerda Lerner utilitza aquesta brillant metàfora per explicar com la Història s’ha construït des d’una visió masculina: “Quan mirem amb un sol ull, el nostre camp de visió és limitat i no té profunditat. És quan obrim els dos ulls a la vegada que aconseguim obrir tot el camp de visió i tenir una percepció més exacta de la profunditat del coneixement i els seus plurals matisos”.

El projecte va néixer el 2020 amb la idea de reinterpretar la història recent de Sitges, obrint els dos ulls i incorporant aquesta altra meitat, la de les dones. Dones que no havien marxat mai, que sempre havien estat allà, treballant, cuidant, inventant, pensant, criant, lluitant, avançant. Ja hi eren, però els seus testimonis havien quedat de portes endins, reduïts a l’àmbit domèstic.

‘Retalls dins la foscor: Recosint històries mai explicades’ vol reivindicar que aquestes històries de vida (i les de tantes altres dones) són també Història, i que tenir-los en compte és imprescindible per construir el relat sobre qui som.

El documental mostra part dels testimonis, però la voluntat municipal és crear un arxiu accessible a la ciutadania amb totes les entrevistes enregistrades, per tal que siguin accessibles a tothom.

Cartell de RETALLS DINS LA FOSCOR


Films en cartellera



SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!