MOSTRA INTERNACIONAL DE FILMS DE DONES

Vàries - 2022, Espanya

Sinopsis

Las infantas d’Andrea Herrera. Català. 2020. 14'

La mare de la Rihanna (10 anys) és propietària d’una perruqueria llatina al barri de Sants de Barcelona. Per les festes de Carnaval, patrocina la carrossa de la comparsa dominicana. Música, festa i la    possibilitat d’esdevenir la protagonista sedueix a Rihanna i a la seva mare, que vol que tothom vegi a la seva filla vestida de princesa. Però el tutú i la corona suposaran una humiliació massa gran per a la Rihanna.                                                                                                                                                                                                                                                                     
 

Oro rojo de Carme Gomilla. Estat espanyol, 2020, 12’. VE

Oro Rojo parteix de la denúncia de les dones marroquines que recullen maduixes a Huelva per construir un relat polifònic que apel·la a una dimensió estructural: polítiques migratòries, lluites contra l’extractivisme, capitalisme racial, aliances situades… I ens ajuda a reflexionar sobre la complexitat del conflicte i la seva representació.                                                                                                                                                                                                                                                                        
Disonar Col·lectiu La Selva. 2022. 12’.

La ciutat, per a nosaltres, és un lloc aliè que ens empeny a mantenir-nos distants, però que al mateix temps ens atrapa. Som quatre autores de diverses procedències (Colòmbia, Costa Rica, Galícia i un   poble del Maresme) que explorem aquesta relació de desarrelament de la ciutat des dels nostres propis cossos, travessats constantment per la contradicció entre quedar-se i tornar. Com viure dins de la ficció d’una maqueta bella però poc habitable? Com es construeix el país d’una mateixa en un país que no és el d’una? És el propi cos, el nostre únic lloc d’arrelament? Explorem l’artifici que suposa la ciutat. Al mateix temps, explorem les raons íntimes de la nostra estada. Una peça experimental on es desplega la nostra visió sobre el territori, el desarrelament i el cos.

Cartell de MOSTRA INTERNACIONAL DE FILMS DE DONES

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!